На 17 октомври 2019 г. от 18.30 в галерия “Средец,

...
На 17 октомври 2019 г. от 18.30 в галерия “Средец,
Коментари Харесай

Първа самостоятелна изложба на Кристина Шишкова

На 17 октомври 2019 година от 18.30 в изложба “Средец ”, Министерство на културата, Кристина Шишкова ще показа първата си независима галерия в София.

Кристина Шишкова е образен актьор,която работи в областта на живописта, като сега живее и твори в Париж. Рисува от дете. След завършването на пловдивската художествена гимназия, където придобива добра академична база, взема решение да продължи образованието си в областта на актуалното изкуство. Затова се ориентира към академия по изкуствата където ще бъде заобиколена от актуалната артистична среда.

Изборът на Кристина я насочва към Франция като център на европейското изкуство и просвета. Приемат я в влиятелната академия в Страсбург. От 1200 претендента за банкет са определени единствено 70. Специализира в ателието по живопис на Daniel Schlier. Обучението ѝ продължава шест години, от които една година минава в академията по изящни изкуства в Щутгарт, Германия.

От четири години живее и работи в Париж и към този момент има лично ателие, взе участие в изложения и състезания.

Първата ѝ независима галерия в София ще е освен опция да покаже творбите си пред българската аудитория, само че и късмет за нови срещи, професионални изяви и шерване на опит.

През последните години в творбите на Кристина се появяват по напълно натурален метод изображения на минерали. Цветовете и формите на полускъпоценните камъни притеглят вниманието ѝ посредством образния си аспект, само че съставляват най-много синтез на това, което желае да изрази. Избира този претекст, защото той ѝ разрешава да играе по някакъв метод с нереалния, съвсем изкуствен образ на показаните детайли. По този метод употребява доста ярки цветове, които въпреки и естествени, откриващи се в природата, имат недействителен аспект.

Нейните „ пейзажи “ не описват някаква история, а се пробват да основат образно напрежение и изискват да бъдат съзерцавани известно време, с цел да бъдат възприети от фена. Чрез инсталациите от живопис и статуя Кристина дава опция на  фена да се сблъска с форми и цветове, с образни контрасти, които го слагат върху една нестабилна повърхнина и го карат да сътвори собствен личен „ пейзаж “.

На изложбата в София Кристина Шишкова ще показа последните си живописни произведения, както и селекция от по-важни за творчеството ѝ творби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР