На 17 ноември се отбелязва Световния ден на недоносените деца.

...
На 17 ноември се отбелязва Световния ден на недоносените деца.
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

На 17 ноември се отбелязва Световния ден на недоносените деца. В Европа общият брой на прибързано родените бебета годишно е към 500 000, а в международен мащаб цифрата надвишава 15 милиона.

Недоносените деца на процедура съставляват най-голямата група дребни пациенти, а броят им продължава да нараства, написа БГНЕС.

Тенденцията за раждане на недоносени деца се резервира в годините. В България преждевременните раждания годишно са към 6000. На национално равнище делът им е малко над 10% от всички раждания, колкото е и междинното ниво за Европа.

Ключов фактор за развиването на недоносените бебета е експертизата на лекарите и базата за постродилна грижа. Грижата за едно недоносено бебе може да доближи 1000-2000 лева дневно.

У нас софийският Майчин дом наблюдава най-тежките бременности и е единствената АГ болница в страната, която предлага сложна услуга за профилактика на бременността, включваща ехографски проучвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК проби, ръководени от Национална генетична лаборатория.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР