На 17 май 2018 г. /четвъртък/ от 19 часа на

...
На 17 май 2018 г. /четвъртък/ от 19 часа на
Коментари Харесай

Българе играят Осмото чудо в подкрепа на новостроящия се храм Св. Прокопий Варненски


На 17 май 2018 година /четвъртък/ от 19 часа на сцената на Двореца на културата и спорта във ВарнаНФА " Българе " за трети път ще показа новия си огромен театър " Осмото знамение ", със специфичното присъединяване на холивудската звезда Бен Крос. Представлението ще се играе от ансамбъла благотворително в поддръжка на акцията " Да изградим новия храм на Варна! " и се реализира с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и под патронажа на кмета на гр. Варна господин Иван Портних, със съдействието на Община Варна. Целта е да се съберат средства за дотъкмяване на новостроящия се във Варна православен храм " Св. Прокопий Варненски ".

" Осмото знамение " по сюжет, хореография и постановка на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо странствуване в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. С него феновете преоткриват за себе си личността на един правилен другар на България отпреди век - кореспондента на в. " Таймс " Джеймс Баучер. Ролята на ирландския публицист е превъзходно изиграна от холивудския артист Бен Крос. Българският артист Атанас Сребрев в облика на унгарския композитор Бела Барток е негов сътрудник в диалога, който двамата водят при пътуването си в " Ориент Експрес ". Повествованието минава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на " Българе ", а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови осъществявания в добруджанската и тракийската картина. В четвъртия авторски театър на ансамбъла наред със закачливите тематики от фолклора в песни и танци, един хвъркат актьор постоянно обира овациите на публиката. След двата часа в магията на завладяващите български ритми феновете напряко остават без мирис, за следващ път изпитвайки горделивост от неповторимото ни фолклорно завещание.

Билетите за представлението на " Осмото знамение " във Варна на 17 май са на цени от 10, 12, 15, 20 и 25 лв. и към този момент са в продажба на касата на ДКС и в мрежите на Eventim.bg и Ticketportal.bg

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР