На 17 март 2020 година, виртуозът Веско Ешкенази ще застане

...
На 17 март 2020 година, виртуозът Веско Ешкенази ще застане
Коментари Харесай

Веско Ешкенази: 50 - Юбилеен концерт

На 17 март 2020 година, виртуозът Веско Ешкенази ще застане на сцената на Зала 1 на НДК в гр. София, с цел да показа с българската аудитория неговият 50 годишен празник. 50 години живот, чийто смисъл е цигулката.



Той се обръща към нея с " ТЯ ", а " ТЯ " го подарява със подиуми и аудитория, за която той самият даже не може и да си мечтае. Двамата са композиция от страст, детонация, себеотдаване и взаимни отстъпки.

За идния празник, Веско приготвя една нетипична за него шарена стратегия от творби, отвън рамките на класикът който е. Концертът ще се състои под съпровода на Плевенската Филхармония, а диригент ще бъде не какъв да е а индивидът, израснал един до друг с Веско – неговия брат, Мартин Пантелеев.

В две концертни елементи, публиката ще се наслаждения на обичаните типичен призведения на Веско, както и на посетители, с които той работи през годините. Такива са Людмил Ангелов, МИРО, Дани Милев, Люси Дяковска и други.
Дамата, която ще опише моменти от живота на Веско към момента е загадка.

Произведения като " Рапсодия в синьо ", " Libertango ", " Monti Csardas ", " Не в този момент ", " Лунната соната ", " Adagio " и други, ще прозвучат по невиждан до в този момент метод.

Веско Ешкенази е музикант, притежател на доста оценки за приносът му в музиката освен в България, а и в Холандия, само че и персона, която на 17.09.2019 беше удостоена със званието " Почетен жител на гр. София ".

Концертът се показва с поддръжката на Столична Община, НДК и медийните сътрудници Btv Media Group и Bradio Group.

Билети:
Мрежата на EVENTIM
Каста на Cantus Firmus в Зала България.
Билетен център в НДК.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР