На 17 и 18 ноември в „Арена Монбат“ ще се

...
На 17 и 18 ноември в „Арена Монбат“ ще се
Коментари Харесай

Русе е домакин на престижно състезание по гимнастика

На 17 и 18 ноември в „ Арена Монбат “ ще се организира XI Международния фестивал по гимнастика „ Дунавска перла”. Официалното разкриване е на 17 ноември в 13 часа .
Зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков и старши треньорът на Семеен кодекс „ Акро “ Силвия Митева предоставиха информация за идното спортно събитие на конференция.
„ Международният шампионат дава опция за изява на младите гении в региона на художествената и спортната гимнастика “, съобщи инж. Наков. Той добави, че тази година фокусът на фестивала е върху децата, а задачата е да се притегли вниманието им към този спорт. Според него, провеждането на интернационалния фестивал в „ Арена Монбат “ през последните години е разрешил включването на състезатели по акробатика, скокове на батут и всеобща гимнастика.
Новото за фестивала тази година е, че вземат участие и ветерани (30+). За първи път конкуренцията се организира на два стадия – първият се състоя на 10 и 11 ноември. Участваха състезатели по акробатика от 4 възрастови групи от 5 страни и 19 клуба от България. Всички те получиха грамоти. Представителите на „ Локомотив “ – Русе Яница Милкова и Кристиян Ангелов завоюваха златни медали в категория до 17 година
Тази седмица следва да се проведат надпреварите по художествена, спортна и всеобща гимнастика. Във фокус е високият интерес към всеобщата гимнастика, която има над 200 представители. Ще участват съвсем всички български клубове по гимнастика, както и участници от Молдова и Румъния. Освен формалните 3 наградата, журито е подготвило като изненада 4 нови.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР