На 17 години той печели първата си титла от голям

...
На 17 години той печели първата си титла от голям
Коментари Харесай

Рижавото момче, което покори света на тениса

На 17 години той печели първата си купа от огромен шампионат и се трансформира в спортна икона. Следват милионни облаги, два брака, извънбрачна спекулация и... банкрут. Днес Борис Бекер става на 50 . Вижте пътя му към триумфа:

7 юли 1985 година: над 11 милиона германци следят по телевизионните екрани по какъв начин внезапно 17-годишният Борис Бекер се трансформира в спортна икона. На тази дата той печели първата си купа на Уимбълдън. Година по-късно, както и през 1989 Бекер още веднъж печели шампионата. Покрай неговия триумф, в Германия тенисът става свръх известен.

Летящият плонж на Бекер

През 1990 година Бекер за четвърти път става " Спортист на годината ". Той развива своя разнороден жанр на игра най-много на бързи настилки - в зала или на трева. Неговата мощ са сервисът и ударите от воле. Любителите на тениса го обичат най-много поради именития му плонж. При него Борис Бекер извършва удар от воле във въздуха - както на тази фотография от 1990 в Уимбълдън.

На върха

През 1991 Борис Бекер печели откритото състезание на Австралия и за първи път оглавява международната класация. Германецът печели общо 49 обособени шампионати. Той обаче по този начин и не съумява да си тръгне с купа от откритото състезание на Франция.
 Борис Бекер Gettyimages
Първи брак

В края на 1993 Бекер подписва брак с германо-американската актриса и дизайнер Барбара Фелтус. През 1999, малко преди да се роди второто им дете, Барбара научава от медиите за аферата на Борис с съветския фотомодел Анджела Ермакова. Резултатът от изневярата: Бекер се развежда със брачната половинка си и се снабдява с извънбрачна щерка от Анджела.

Раздялата с корта

След провалянето си против Патрик Рафтър на осминфинала на Уимбълдън през юни 1999, Борис Бекер поставя завършек на кариерата си. По-късно той споделя, че за спортните си триумфи е платил прекомерно висока цена: " Имам две изкуствени стави, 10-сантиметрова железна шина на десния крайник, а и леко куцукам. "

На подсъдимата пейка

През 2002 година Борис Бекер получава две години условна присъда за укриване на налози - сумата е 1,7 млн. евро. Според съда, тенис звездата е имал адресна регистрация в данъчния парадайс Монако, само че в действителност е живял в Мюнхен.

И още веднъж на съд

Щастие в нещастието: през 2007 година Бекер дава отговор пред съда за банкрута на компанията " Sportgate ", в която той има 60-процентен дял. Бекер обаче се отървава с малко: наказан е да заплати сумата от 114 000 евр

За посмешище

След извънбрачната спекулация, развода и условната присъда, Борис Бекер още веднъж се " демонстрира ": с присъединяване си в едно телевизионно предаване той става за посмешище пред цяла Германия.
 Борис Бекер Gettyimages
Вторият брак

През 2009 година Борис Бекер се дами за повторно: избраницата му е холандката Шарлели Керсенберг. През 2010 двамата се снабдяват със наследник - Амадеус Бенедикт Едли Луис. Семейството живее в Лондон и Цюрих.

Борис Бекер е банкрутирал?

На 21 юни 2017 съд в Лондон признава Борис Бекер за несъстоятелен, откакто той е спрял да обслужва заема си към една банка. В Туитър Бекер написа, че е " сюрпризиран и отчаян ". Малко по-късно обаче юристът му отхвърля Бекер да е във в действителност банкрут и прибавя, че клиентът му в действителност " не е доста движимост по финансовите въпроси ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР