На 17 април 2019 година община Борован подписа дългоочаквания договор

...
На 17 април 2019 година община Борован подписа дългоочаквания договор
Коментари Харесай

Община Борован ремонтира пътища за над 6 милиона лева

На 17 април 2019 година община Борован подписа дълго чакания контракт за осъществяване на строително ремонтни действия на общинска четвъртокласна пътна мрежа на територията на общината. През месец февруари кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова подписа контракт с Държавен фонд „ Земеделие “ за финансиране на план “Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа в община Борован – пътища в община Борова “ по подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребни по мащаби инфраструктура “ от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ от Програма за развитите на селските региони /ПРСР/, съфинансирана от Европейски аграрни фонд за развитите на селските региони /ЕЗФРСР/. По плана се планува да бъдат ремонтирани следните четвъртокласни пътища:
• село Борован, ул. „ Иван Вазов “ –1000 м.
• село Добролево до село Сираково общо- 1400 м.
• село Малорад, ул. „ Г. Димитров “ от моста до границата със село Рогозен общо -1343,51м.
• село Сираково ул. „ Г. Димитров “, ул. „ Иван Вазов “, ул. „ Ерменко “ и границата до село Рогозен общо – 2300 м.
• село Нивянин ул. „ Димитър Илиев “, ул. „ Иван Нивянин “ и ул. „ Максим Горки “ общо – 2251,93м.
• село Нивянин ул. „ Лазар Петров “, ул. „ Иван Нивянин “ общо 1730м.
Ще бъде построена и подземната тръбна мрежа за широколентов интернет по горепосочените сектори, което включва: изработка на ров, полагане на тръбите, слагане на сигнална лента, оформяне на шахти на чупките, зариване на изкопа. Целта е, когато след време се построява интернет мрежата, да не се разковат новоизградените пътища.
След дълго обжалване на процедурата от компания, взела участие в публичната поръчка, община Борован завоюва каузи на две инстанции – Комисия защита на конкуренцията и Върховен административен съд, които се произнесоха, че извършената социална поръчка е законосъобразна и са спазени всички условия на ДФЗ.
Община Борован подписа контракт с определения реализатор за строително ремонтни действия. Срокът на контракта е до февруари 2021 година, а общото сума за реализирането възлиза на към 6 300 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР