На 17.08.2019г. Софийска градска прокуратура (СГП) задържа и повдигна обвинение

...
На 17.08.2019г. Софийска градска прокуратура (СГП) задържа и повдигна обвинение
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура задържа полицейски инспектор за подкуп

На 17.08.2019г. Софийска градска прокуратура (СГП) задържа и повдигна обвиняване на полицейски областен контрольор от гр. София за приемане на рушвет, посредством изнудване чрез корист със служебното състояние - закононарушение по чл.302, т.2, писмен знак „ а “, вр. чл.301, ал.2, вр.ал.1 от Наказателен кодекс, осведомят от пресцентъра на прокуратурата.

Разследването по случая е почнало при започване на месец август 2019г. когато жител е подал сигнал, че районният контрольор му е изискал сумата от 850 лева, с цел да не му връчи по надлежния ред призовка за осъществено административно нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията заречен да не извърши отговорностите си по работа, като по този метод обезпечи приключване на отминалостта за осъществена на административно-наказателната отговорност по отношение на жителя.

Обвиняемият е арестуван сега на приемане на подкупа за период от 72 часа.

Днес, 19.08.2019г., е импортирано искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Сумата е приобщена като материално доказателство.

За това закононарушение законодателят е планувал наказване отнемане от независимост от три до 10 години, санкция до двадесет хиляди лв. и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба, и право да се упражнява избрана специалност или активност.

Разследването по случая продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР