На 17.08.2018 г. в Република Южна Африка е задържан Вили

...
На 17.08.2018 г. в Република Южна Африка е задържан Вили
Коментари Харесай

Задържаха в ЮАР един от убийците на студента Стоян Балтов

На 17.08.2018 година в Република Южна Африка е арестуван Вили Георгиев, български жител, приет за отговорен в съзнателно умъртвяване на студента Стоян Балтов през 2008 година в дискотека „ Амнезия “ в Студентски град, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Георгиев е наказан на 18 година затвор при първичен „ непоколебим “ режим от Софийски апелативен съд. Присъдата на Георгиев е доказана от Върховен касационен съд. Наказанието не е приведено в осъществяване, защото лицето се е укрило. В хода на издирвателните дейности е открито, че местонахождението на Георгиев е в ЮАР.

По мотив на тази информация, през 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правораздаването на ЮАР. На съображение на молбата, българският жител Вили Георгиев е арестуван. Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 година от съда в гр. Порт Елизабет, ЮАР. След привършване на производството, министърът на правораздаването на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в Република България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР