На 17.05, при разглеждане на доклада за дейността на временната

...
На 17.05, при разглеждане на доклада за дейността на временната
Коментари Харесай

Бойчев с предупреждение към БНБ - дайте данни за банковите предложения за сделката за ЧЕЗ

На 17.05, при разглеждане на отчета за активността на краткотрайната комисия за ЧЕЗ, приехме план за решение. В т. 5. се споделя: " Българска народна банка да даде по надлежния ред на Народно събрание информация, по отношение на поетите финансови задължения от български банки, по отношение на идната договорка с " Инерком България " за придобиване на активите на ЧЕЗ България в страната. До през вчерашния ден тази информация не беше постъпила в Народното събрание. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев.
Депутатът акцентира, че тази информация е била отказана на краткотрайната комисия, само че тази точка станала и решение на Народното събрание от 17.05, обнародван в бр. 42 на Държавен вестник.
" Излишно е да подсещам мястото и ролята на българския парламент по отношение на Конституцията на страната и по волята на българските жители. Надявам се да бъде направено съответното питане към Българска народна банка и тази информация да бъде предоставена ", сподели още Бойчев.
Червеният народен представител попита - ние република на българските жители ли сме или на българските банки? " Ако тази информация не постъпи в Народното събрание, ще предприемем съответните дейности по-късно ", безапелационен беше Бойчев.
Припомняме, че три български банки бяха забъркани в договорката - " Уникредит Булбанк ", Първа капиталова банка (ПИБ) и Българската банка за развиване. " Уникредит " отхвърли обществено да разяснява, а ПИБ уточни, че е имала интерес за финансиране от 80 млн. евро, само че без вдишване на корав ангажимент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР