На 16 януари по време на участието си в годишната

...
На 16 януари по време на участието си в годишната
Коментари Харесай

Ли Цян се срещна с Урсула фон дер Лайен

На 16 януари по време на присъединяване си в годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос китайският министър председател Ли Цян се срещна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Ли Цян съобщи, че връзките сред Китай и Европейски Съюз са постоянни на фона на нестабилната интернационална конюнктура, което е резултат на общите старания на двете страни. Китай е подготвен да внася повече артикули от Европейски Съюз и се надява, че ще бъдат облекчени рестриктивните мерки за експорт на европейски високотехнологични артикули към Китай. Китайският министър председател изрази очакванията си посредством взаимни дейности двете страни да предизвикват уравновесено развиване на търговията и чака заслужено, обективно и транспарантно отношение от страна на Европейски Съюз към китайските компании.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че е възхитена от напъните на Китай за отваряне към света. Европейски Съюз е подготвен да ускори обмена с Китай по справяне с изменението на климата и промяната на Световната комерсиална организация и да укрепи културния продан в блян за по-нататъшното развиване на двустранните връзки.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР