На 16-я ден от началото на протестите представител на управляващите

...
На 16-я ден от началото на протестите представител на управляващите
Коментари Харесай

Дариткова бяга от протестиращите след ”Панорама”, полицаи я пазят

На 16-я ден от началото на митингите представител на ръководещите за първи път се срещна с недоволните. Става дума за ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя взе участие в предаването „ гледка “ в Българска национална телевизия, само че на излизане се е оказало, че няма от кое място да мине, тъй като пространството пред малкия екран е блокирано от протестиращи.
Изплашената Дариткова се скрила, очевидно неготова да води разговор с недоволните, които в предаването назова единствено дребна част от българските жители и твърдеше, че има други, които поддържат властта. Дори предложи на публицистите да питат точно такива, които са удовлетворени от ръководството на Борисов.

Опитът на Дариткова да напусне постройката докара до напрежение и частични конфликти. Час и половина след края на предаването " Панорама ", в което тя взе участие дружно с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, излезе през централния вход, като беше заобиколена от няколко служители на реда. Последваха освирквания, като някои от протестиращите я замеряха с бутилки и кенчета от бира. Всичко това докара до къси конфликти с полицията.

В последна сметка Дариткова съумя да влезе в автомобил, който обаче не бе допускан от протестиращите да напусне региона. Протестиращите събориха няколко контейнера за отпадък и по този метод блокираха пътя на колата. С крясъци " Пазите нарушители " недоволните приканиха служителите на реда да освободят пътя към автомобила, с цел да могат да беседват с нея.

Положението в последна сметка бе овладяно и Дариткова се измъкна невредима с колата на НСО. Протестиращи викаха след нея, че автомобила и заплатите на НСО ги заплащат данъкоплатците и тя би трябвало да дава отговор пред тях за дейностите на властта.

В същото време Корнелия Нинова се опита да беседва с протестиращите. Тя най-малко не се уплаши и не се скри от тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР