На 16-ти юли завърши IIIкръг от Държавния шампионат по автомоделизъм

...
На 16-ти юли завърши IIIкръг от Държавния шампионат по автомоделизъм
Коментари Харесай

В град Левски започнаха проявите, посветени на 186 г. от рождението на Апостола на Свободата

На 16-ти юли приключи IIIкръг от Държавния шампионат по автомоделизъм в8 категории собщо 45 представители на клубовете от София, Варна, Враца, Русе, Пазарджик, Левски. Подготовката и тренировките за Държавнияшампионат по автомоделизъм за електро-модели се организираха на 14 юли, квалификациитена 15 юли, а на 16-ти юли,финалистите получиха почтено самопризнание за оспорваната конкуренция с медали,грамоти и благодарности за положения труд и достижения.



Дамян Петров, зам.-председателят на Българската федерация по автомоделен спорт благодари на домакините в лицето на кмета на Община Левски Любка Александрова за подпомагането при развиването на този спорт към този момент трета поредна година. Той благодари и на Пламен Пенчев –ръководителят на автомоделния клуб в Левски за поддръжката, труда и организацията, на участниците за достойното показване.



Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави всички участници в надпреварите по автомоделен спорт, които към този момент трета година са част от празниците на град Левски и това ги прави съпричастни към значими дати в историята. Тя благодари на Пламен Пенчев – ръководителят на клуба в Левски, за сърцатата активност, главен мотор за провеждането на държавен шампионат.Община Левски поддържа всички спортове в общината с наслада,защото резултатите демонстрират,че си коства и пожела нови триумфи.



Финалът на III кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм на спортната площадка в ОУ „ Максим Горки “ гр.Левски през днешния ден зарадва и участниците от Автомоделният клуб в Левски, където се образоват 15 деца.

Мартин Мирчев зае второ място в категорията за деца до 14 години.Мартин взе участие в клуба към този момент три години и ползата му е огромен, а желанието да побеждава. Цветомир Цветанов получи специфична премия за своя дебют.При мъжете Мирослав Русев,който взе участие в четири категории завоюва две първи места, Владимир Янков в своята категория се подреди измежду най-бързите модели.



Пламен Пенчев – ръководителят на клуба в Левски, клубът,който има към този момент 22 годишна история, притегля доста деца, означи кметът на Общината, а това са нови очаквания за нови победи.

Откритият шампионат по тенис на корт за дилетанти,под патронажа на кмета на Община Левски стартира в събота,на 15 юли на Общински състезателен комплекс -Левски и спортните площадки в СУ „ Крум Попов “ гр.Левски.

Във второто издание на шампионата участниците са 21 и след изтегления чоп са избрани 7 групи с по 3-ма участника и всеки играе против всеки в групите, разясни Радослав Рачев.Победителите се състезават за премиите.Най-младият участник още не е навършил 8 години, тази година има и дама,която взе участие в шампионата.

Съпругът, синът и племенникътна Полина Дончева вземат участие в шампионата и това я прави щастлива. Участниците тази година в шампионата за дилетанти са повече и нека този спорт откри повече съидейници, пожела с признателност към тенис клуба и Община Левски.

Дванадесетгодишния Мартин е почнал от 4–ри годишен да играе тенис, показа, и го харесва,защото е доста динамичен спорт.

Любовта към този спорт е довела и 27 годишния Любослав Ронков от Велико Търново в Левски.

Тази вечер завършва Откритият шампионат по тенис на корт за дилетанти, който ще дефинира спечелилите.



Днес на Общинския плувен комплекс в Левски в Състезание по плуване искащите да се разхладят и опитат шанса си в съревнование получиха награди и грамоти от инж. Кольо Домеников –зам.кмет на Община Левски с благопожелание за здраве и триумфи.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР