На 16-ти ноември (петък) стартира тазгодишното издание на Киномания в

...
На 16-ти ноември (петък) стартира тазгодишното издание на Киномания в
Коментари Харесай

Започва Киномания в LUCKY Дом на киното

На 16-ти ноември (петък) започва тазгодишното издание на Киномания в Пловдив. 13-тата кинопанорама ще се организира в LUCKY Дом на киното и ще завърши на 29-и същия месец. Събитието е включено в културната стратегия на града и се реализира със съдействието на Община Пловдив.

Киноманите ще имат опция да видят премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от международното кино – последните хитови заглавия, създадени в Европа и оттатък океана, български, детски, музикални, документални филми и несъмнено, класики. Афишът на КИНОМАНИЯ в Пловдив включва 30 заглавия от целия свят.

Част от акцентите ще бъдат дълго чаканият „ Всички знаят “ с превъзходните Хавиер Бардем и Пенелопе Крус на носителя на „ Оскар “ Асгар Фархади; новият филм на Клер Дени (този път фантастика) „ Живот нависоко “ с присъединяване на Робърт Патинсън и Жулиет Бинош; „ Курск “ – отдаден на трагичния същински случай, на приетия за един от най-хубавите европейски режисьори Томас Винтерберг; „ Мария Магдалена “ с превъзходната двойка Руни Мара и Хоакин Финикс (в ролята на Иисус Христос); „ Видение “ на японския режисьор Наоми Кавасе, в който основната роля е поверена още веднъж на Жулиет Бинош; и не на последно място режисьорската версия на „ Легендата за котката Демон “ – пленителна и образно смайваща приказка за обич, интриги, мистицизъм и лирика, сложена във фантазирана версия на династията Тан.

Откриването на панорамата е с новия филм на Уес Андерсън („ Гранд хотел Будапеща ”) – „ Островът на кучетата “, в който ще чуете гласовете на обичаните Едуард Нортън, Скарлет Йохансон, Бил Мъри, Тилда Суинтън, Йоко Оно, Харви Кайтел и други Друг с изключение на пирон ще бъде „ Те “ на италианския режисьор Паоло Сорентино („ Великата хубост “, „ Младост “), отдаден на спорната персона на някогашния премиер-министър на Италия Силвио Берлускони, който ще бъде изигран от обичания на Сорентино артист Тони Сервило.

В програмата е и последния филм на Робърт Редфорд – „ Старецът и оръжието “ от режисьора Дейвид Лаури („ Призрачна история “). Филмът ще бъде финален късмет на феновете на Редфорд да се насладят на актьорския му гений и ще опише за елегантния банков обирджия Форест Тъкър. Във кино лентата вземат присъединяване още Сиси Спейсик, Кейси Афлек и Том Уейтс. Във „ Ван Гог: Пред портите на вечността “ феновете ще могат да видят изключителното осъществяване на Уилям Дефо в ролята на великия художник. Според рецензията филмът ефикасно съчетава чувственото, прочувственото и духовното.

Освен заглавията от рубриката ФЕСТИВАЛ НА ФЕСТИВАЛИТЕ, пловдивчани ще могат да видят документалните филми на Вим Вендерс – „ Папа Франциск: Човек на думата си “, Майкъл Мур – „ Фаренхайт 11/9 ” и Грег „ Фреди ” Камалиър – „ Музикалният храм на Алабама ”, в който ще бъдат показани изявленията с Боно, Мик Джагър, Ета Джеймс, Алиша Кийс, Кийт Ричардс, Арета Франклин и доста други.

В рубриката КЛАСИЧЕСКИ УДОВОЛСТВИЯ ще бъдат включени класическият комедиен филм на Марио Моничели – „ Приятели мои “ от 1975 година и пълнометражната анимация от „ Жълтата подводница “, проследяваща живописния свят на „ Бийтълс ”. Филмът е сниман през 1968 година и е определян като шедьовър-антология на всички анимационни техники на онази ера. Във ФЕСТИВАЛ НА ФРЕНСКИЯ ФИЛМ ще бъдат показани 6 заглавия, измежду които е „ Светът е твой “ с присъединяване на звездите Венсан Касел и Изабел Аджани, част от тазгодишната селекция на фестивала в Кан.

Две български министър председатели и детско кино допълват програмата на 13-тото издание на Киномания в Пловдив.

Цените на билетите са 8 и 6 лева /за студенти, възпитаници и пенсионери/.

Карта за 7 прожекции е 42 лева

За детските филми цената на билетите е 7 и 5 лева

Продажбата на билети стартира на 9-ти ноември /петък/ на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР