На 16 септември в Самарканд китайският председател Си Дзинпин участва

...
На 16 септември в Самарканд китайският председател Си Дзинпин участва
Коментари Харесай

Речта на китайския председател предизвика силни реакции в международната общност

На 16 септември в Самарканд китайският ръководител Си Дзинпин взе участие в 22-рата среща на Съвета на държавните глави на Шанхайската организация за съдействие. Речта, която той произнесе на срещата, съгласно анализатори демонстрира посоката на развиването на организацията – Пекин откровено и уверено, следвайки „ Шанхайския дух “, предизвиква построяването на по-сплотена ШОС общественост на споделена орис.

Пакистанският министър председател Шахбаз Шариф съобщи, че Китай играе значима роля в разнообразни области на съдействието в границите на ШОС и Пакистан напълно поддържа самодейността за световна сигурност, препоръчана от Си Дзинпин. Според него, огромните достижения, реализирани от Китай под управлението на Си Дзинпин, са източника на ентусиазъм на страната и народа си.



Бившият общоприет секретар на Шанхайската организация за съдействие Болат Нургалиев, шеф на Института за проучване на външната политика към Министерството на външните работи на Казахстан, заключи, че Си Дзинпин приканва за по-тясно съдействие на ШОС общественост на споделена орис в речта си, а Китай дава голям принос за развиване на организацията.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР