На 16 септември, в навечерието на празника на София, театър

...
На 16 септември, в навечерието на празника на София, театър
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Армията разкрива магията на театъра

На 16 септември, в навечерието на празника на София, спектакъл „ Българска войска “ още веднъж отваря вратите си за всички, които желаят да надникнат зад кулисите – там, където се ражда магията.

Още на входа на „ Раковски” 98 с чаша от кафето, което поддържа българските актьори, обичаните лица от военната натрупа ще ви поведат на една незабравима разходка из всички скрити за външен взор места. Заедно с тях ще извършите първите крачки по напълно обновената театрална сцена. Ще видите репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с паметни плакати и звукозаписното студио на Дони.

В Деня на отворените порти ще може освен да наблюдавате по какъв начин актьорите се превъплъщават в разнообразни театрални облици, само че и вие самите да облечете костюм, който да ви трансформира в Кралица Елизабет, Кармен или Дон Жуан, Арлекин или Тореадор, Морска нимфа или даже... Мечка.

В последния ден от лятната почивка Кака Лара ще посрещне най-малките посетители на театъра в Сцена-клуб „ МаксиМ “, до момента в който родителите се разхождат из театралните потайности. Още от сутринта, дружно с актрисите Гергана Данданова, Евелин Костова и Гергана Плетньова, децата освен ще четат, само че и ще разиграват най-популярните детски приказки. Малко по-късно към вълшебната атмосфера на този ден ще се причисли и Бате Ненчо, който със своите фокуси ще развихри магическите мечти на дребни и огромни.

По традиция в този ден, единствено няколко часа преди да се вдигне завесата за първите спектакли за сезона, всички гости могат да проследят и възстановителните подготовки на представленията. В 16.00 часа стартира подготовката на актьорите от спектакъла „ Черна комедия “ по пиесата на Питър Шафър, считана за едно от най-смешните творби в международната драматургия.

Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Владислав Виолинов и Моню Монев ще репетират за своята първа среща с публиката в новия сценичен сезон – още същата вечер от 19.00 часа с билети по 8 лева Отново в следобедните часове, в Сцен-клуб „ МаксиМ “ Елена Петрова и Иван Радоев ще излязат за възстановителна подготовка на спектакъла „ Жан и Беатрис “, който може да гледате в 19.30 часа с билети на празнична цена. В Деня на отворените порти билетите за всички представления от програмата за септември, октомври и ноември ще може да купите на цена от 8 лв..
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР