На 16 септември 2019 г. Средно училище „Христо Ботев“ –

...
На 16 септември 2019 г. Средно училище „Христо Ботев“ –
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев“ – Враца отвори врати за учебната 2019/2020 година /снимки/

На 16 септември 2019 година Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ – Враца отвори порти за образователната 2019/2020 година.
Новият банкет бе осъществен сполучливо: две паралелки първи клас, пет - пети клас, и две паралелки след приключен 7 клас: профилирана паралелка с профил „ Обществени науки – История и цивилизация “ и професионална паралелка с две специалности: „ Асистент на доктор по дентална медицина “ /професия – Асистент на доктор по дентална медицина/ и „ Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове “ /професия – Изпълнител на термални процедури/.
Учебната година започва с 922 възпитаници, разпределени в 36 паралелки от I до XII клас.
Учениците, обхванати в целодневно образование са 340, обособени в 13 полуинтернатни групи, от които в 1-4 клас са записани 204 възпитаници, а в 5-7 клас - 122 възпитаници.
За следващ път институцията „ Христо Ботев “ започва мощно новата образователна година и е окуражена да потвърди своето равнище, стъпвайки на традициите и на новаторските способи на образование. Упорито ще търсим правилния път към мозъците и сърцата на нашите деца, тъй че те да оформят образа си на модерни младежи от 21 век със познания и конкурентни умения.
Със заслужена горделивост господин Виктор Кръстев – шеф на учебното заведение показа:
„ Преди 197 години, през 1822г., е основано първото светско учебно заведение в Северозапада - а през днешния ден учебно заведение „ Христо Ботев”- почтена съкровищница на словото. Нашите най-близки съдружници в сложните тествания през годините постоянно са били родителите на нашите възпитаници. Затова в този момент ми се желае, скъпи родители, да Ви пожелая здраве и да бъдете по-близко до децата си, с цел да ги спечелите за благородната идея, на която сме се посветили всички. “
В този празничен за духовността ден, господин Виктор Кръстев пожела на всички сполучлива, здрава и щастлива образователна година, да продължим напред в напъните си да променяме света към нас, а и самите себе си към положителното.
Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ град Враца, интензивно се включи в дарителската акция „ Без цветя за първия образователен ден “. За Даниел Маринов от град Враца, който претърпява случай, оставя имобилен в инвалидна количка, а лекуването му в чужбина коства скъпо и за Александра Александрова Кръстянина от гр. Варна, която е родена с рядката диагноза "Фибуларна хемимелия " и продължава да води борбата за пълностоен живот. Беше събрана забележителна сума, за което управлението на учебното заведение изрича признателност на учениците и родителите с огромни сърца, които даряваха с вяра за бързо излекуване на Дани и Алекс.
С наличието си първия образователен ден почетоха:
Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий
Робертино Маринов – заместник-областен шеф на област Враца
Калин Каменов – кмет на община Враца
Народните представители Красимир Богданов, Николай Иванов, Анастас Попдимитров
Румен Антов - Председател на Общински съвет – Враца
Общински съветници
Румяна Цветкова - представител на Регионално ръководство на образованието - Враца
Юлиян Кирилов - Председател на Училищното настоятелство към СУ "Христо Ботев "-Враца и членовете на учебното настоятелство
Стефчо Йончев - Председател на Обществен съвет към СУ "Христо Ботев "-Враца и членовете на публичния съвет
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР