На 16-ото издание на наградите Човек на годината, организирани от

...
На 16-ото издание на наградите Човек на годината, организирани от
Коментари Харесай

Мария Черешева стана “Журналист на годината”

На 16-ото издание на премиите " Човек на годината ", проведени от Българския хелзинкски комитет, водещата на " Кой приказва " по Дарик радиоМария Черешева взе пресижната премия " Журналист на годината " в самопризнание на нейната неуморна активност и силата на нейния глас в поддръжка на истината и справедливостта.

Черешева се подрежда измежду елита на българските публицисти след присъединяване си в интернационално следствие, което разкри нечовешките условия, в които страната задържа мигранти на границата преди тяхната експулсия назад в Турция.Заради работата си Черешева беше подложена на словесни офанзиви, в това число от държавни институции.Вместо да се поколебае, тя остана правилна на професионализма и етиката на същинския публицист.



Снимка: 16-ото издание " Човек на годината "

Титлата " Журналист на годината " не е просто самопризнание за Мария Черешева, а и за силата на свободата на словото и способността на публицистите да изправят истината пред обществото. Тя продължава да бъде гласът, който изрича истината, даже когато това изисква персонални жертви и смелостта да се срещне с преградите на недоволството и несправедливостта.

Така Мария Черешева със своята ангажираност и професионализъм, справедливо се подрежда на върха като " Журналист на годината ", оставайки ентусиазъм за бъдещите генерации публицисти и общественици в България.

Протестиращите в поддръжка на Дебора Михайловаот Стара Загора иФондация Будителкитеса носители наголямата премия Човек на годината в 16-ото издание на събитието, проведено от Българския хелзинкски комитет. След като 18-годишната Дебора беше нападната и обезобразена в дома си, хиляди излязоха по улиците на български градове и обявиха, че жителите ще бъдат непримирими в търсенето на правдивост. В резултат на гражданската сила Народното събрание беше заставен да одобри дълго отлаганите ремонти в Закона за отбрана от домашно принуждение. Будителките оферират систематична помощ на хора, преживяващи домашно принуждение и принуждение, учредено на пола. Фондацията им сплоти доста организации, които работят за общество, в което домашното принуждение е неприемливо и събра виновните институции, НПО-сектора и законотворците за нужните законови промени.

Бяха раздадени и няколко специфични наградата:
Застъпник на годинатабе присъдена наОбщност Мостове. Мостове работи за по-добър живот на хората със специфични потребности. Те са главен участник в сдружението от организации, които извоюваха реимбурсирането на всички пациенти с малнутрация от Здравната каса.Постоянство и храбростотиде приДарина Коилова и Лилия Бабулкова. Двете са еднополова двойка със подписан брак във Англия. Поради отхвърли на България да записва техния брак, те заведоха дело пред Европейския съд по правата на индивида, който задължи страната ни да сътвори правна рамка за еднополовите връзки.И самичък воинът е воинпосмъртно се присъжда надоц. Петър Шурулинков. Шурулинков взе участие в основаването на десетки предпазени територии. По негова концепция е учреден Опръстенителен лагер Дуранкулак. Той е деен участник в битката за запазване на българските гори.Вдъхновениее заМира Стефанова. Мира е претърпяла домашно принуждение и е платила ужасяващо висока персонална цена, откакто отхвърля да одобри ролята си на безгласна жертва. Посвещава се на идеята да оказва помощ на всяко дете и момиче, което минава през този пъкъл. Оказва помощ на десетки деца, които живеят в беднотия.Журналист на годинатапечелиМария Черешева. Черешева беше част от интернационално следствие, което сподели по какъв начин България държи в безчовечен условия на границата мигранти, преди да ги експулсира назад към Турция. Заради работата си Черешева беше подложена на словесни офанзиви, в това число от държавни институции.ПървиятРицар на истинатаеХристо Грозев. Грозев разкри работата на държавния отдел на Русия, който преследва и убива съперници на режима на Путин. Заради работата си е заставен да бяга от България и да се укрива, защото е цел на същите структури, които са показани в неговите следствия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР