На 16 октомври отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили.

...
На 16 октомври отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили.
Коментари Харесай

Отбелязваме Празника на българската авиация


На 16 октомври означаваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. На този ден се отбелязва годишнината от основаването на военната авиация. На 16 октомври 1912 година двама български летци – поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев за първи път те употребяват самолета като бойно средство в небето над Одрин, демонстрирайки ударна мощност и качества в печелене на борби. Тази дата се трансформира в знак на най-хубавите обичаи във военната авиация и през 1963 година 16 октомври е разгласен за празник на авиацията и на Военновъздушните сили.

По мотив празника Музеят на авиацията в Крумово афишира ден на отворени порти и ще посреща гости с вход свободен. Пред паметниците на починалите водачи в музея ще бъдат поднесени венци и цветя.

В София пред Паметника на българския авиатор до постройката на Народното събрание президентът и висш главнокомандващ Румен Радев ще одобри почетния часовой по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили, а след това ще сервира и венец на паметника.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР