На 16 октомври от 19 ч. Софийската филхармония под диригентството

...
На 16 октомври от 19 ч. Софийската филхармония под диригентството
Коментари Харесай

Четири премиери в една вечер на сцената на зала България

На 16 октомври от 19 ч. Софийската филхармония под диригентството на Любомир Денев-син ще показа произведения на модерни български създатели.
В програмата са включени 3 международни министър председатели - „ Размисли “ на Симеон Венков, „ Концерт за обой и струнен оркестър “ на Димитър Наумов със солист Вълчан Вълчанов и „ Три еврейски танца за кларинет и оркестър “ на Кирил Ламбов със солист Борислав Йоцов. Премиерно за България е творбата на Николай Бадински „ Руините под София “.
Симеон Венков твори в разнообразни стилове – камерна, джаз, кино и театрална музика. Неговият засилен интерес към поезията може да се усети в пиесата му „ Размисли “, която е въодушевена от стиховете на Димчо Дебелянов.
„ Завърших Концерта за обой и струнен оркестър през лятото на 2017 година особено с мисълта да бъде изпълнен от отличния обоист Вълчан Вълчанов. Произведението носи белега на българския фолклор, интонационно сбъднат със модерни композиторски средства. “ - споделя Димитър Наумов за своята творба.
Хилядолетната история на столицата е въодушевила Николай Бадински за творбата „ Руините под София “, изпълнено за първи път през 1978 година в Западен Берлин.
За свята творба Кирил Ламбов се обръща към еврейския фолклор: „ Използвах неизчерпаемата сила на еврейската музика и по тематики на три истински еврейски танца сътворих вариации, които да носят духа на тази изгаряща пламенност, извираща от дълбините на този предисторически народ. “
Kонцертът е част от тематичния цикъл RE: NOVAE MUSICAE, в който Софийската филхармония се концентрира върху родните създатели от най-ново време. Билети са налични на касата на зала България и в партньорските мрежи eventim.bg, epay.bg и ticketsbg.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР