На 16 май рожден ден празнува българският тенисист Григор Димитров.Григор

...
На 16 май рожден ден празнува българският тенисист Григор Димитров.Григор
Коментари Харесай

Честит рожден ден на Гришо!

На 16 май рожден ден чества българският тенисист Григор Димитров.

Григор е роден през 1991 година в Хасково. Баща му Димитър Господинов е треньор по тенис, а майка му Мария е спортна учителка и някогашна волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст стартира да играе постоянно в родния си град, написа " Дарик ".

В ранните му години за неговата подготовка се грижи татко му, само че откакто потвърждава гения си на шампионатите за юноши излиза наяве, че той ще би трябвало да се развива в други условия. Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт.

Григор Димитров е притежател на шампионските трофеи на Уимбълдън и Откритото състезание на Съединени американски щати през 2008 година за юноши. В професионалната си кариера е спечелил 8 трофеи от Световния Тур на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти), като най-значимите от тях са на шампионатите от финалния Мастърс в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати. За първи път се изкачва в Топ 10 на международната класация през юли 2014 година На 20 ноември 2017 година доближава до своето върхово достижение, 3-то място измежду най-хубавите тенисисти в света. 

Любимите му настилки са хард (твърда) и трева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР