На 16 декември 1997 година 4000 японски деца тръпнат в

...
На 16 декември 1997 година 4000 японски деца тръпнат в
Коментари Харесай

Приемат по спешност 700 деца в болница, гледали анимационен филм!

На 16 декември 1997 година 4000 японски деца тръпнат в очакване на новата серия на известния нов сериал „ Покемон “. След като тя свършва, над 700 деца биват признати в болница с припадъци, нарушаване на зрението, повръщане и други признаци. Две от тях се оказват и с извънредно рядкото заболяване - фотоепилепсия.

Тази серия в никакъв случай повече не трябва излъчена по малкия екран. Не е излизала на никое място по света, с изключение на този път в Япония, само че е качена на всички места в интернет пространството.

Епизодът е основан на покемона Поригон - създание от киберпространството, което вкарва героите в компютъра на един професор. Оказва се, че компютърът е инфектиран с вирус и героите са обречени. Вирусът е нарисуван като ярки червени ракети. За да избави приятелите си, Пикачу пуска мощна мълния, която взривява няколко ракети в редуващи се сини и червени светлини. Бързината на сменяне на цвета, комбинирана с ярката мълния, е сцената, която реализира ужасния резултат.

Вследствие на тази злополука Поригон в никакъв случай не е получил съществена роля в „ Покемон “, а бъдещите му форми - Поригон 2 и Поригон Z, са единствените покемони, които в никакъв случай не са се появявали в анимационния сериал. През 2000 година в Съединени американски щати е направена цензурирана версия на серията, в която сцената е забавена, само че по този начин и не стига до ефир.

„ Саут парк “ и „ Семейство Симпсън “ имат епизоди, основани на този случай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР