На 16 август трябва да заработи тол системата за камиони

...
На 16 август трябва да заработи тол системата за камиони
Коментари Харесай

Бордовото устройство на камиона става банковата му карта

На 16 август би трябвало да проработи тол системата за камиони и рейсове. Така най-малко написа в Закона за придвижване по пътищата.

Премиерът Бойко Борисов обаче разгласи, че отсрочва старта за ноември, т.е. след локалните избори. Причината - страната не е подготвена с въвеждането на тол системата. Не са инсталирани камерите на към 200 рамки, през които ще се засичат колите. Не са вградени и устройствата в пътната настилка, които ще замерват тежестта им. Кога ще се случи това? Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) мълчи.

От пътната организация даже не желаят да обяснят по какъв начин ще работи тол системата. От този въпрос, наред с цените и обсега на платените пътища, се вълнуват превозвачите. Mediapool изпрати питане до АПИ още при започване на април, само че до този миг няма отговор.

Мълчанието на АПИ води до спекулации в обществени мрежи и медии, които след това от пътната организация афишират за подправени вести.

След хаоса с въвеждането на е-винетки, първият народен снабдител на услугата – " Интелигентни трафик системи " (ИТС) реши да излезе от анонимност, макар строгите клаузи в контракта с АПИ, и се появи пред публиката. За място беше определено ревюто TRUCK EXPO 2019, където се показват новостите в региона на тежката автомобилна промишленост. Изложението се организира на летище " Лесново ", община Елин Пелин, край София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР