На 16 април (събота) от 16:30 часа в Лапидариума на

...
На 16 април (събота) от 16:30 часа в Лапидариума на
Коментари Харесай

На Лазаровден в Стара Загора ще се проведе Хоров концерт, част от Националната инициатива „България пее”

На 16 април (събота) от 16:30 часа в Лапидариума на РИМ, ще се организира Хоров концерт, част от Националната самодейност „ България пее ”.

Това е самодейност на Български хоров съюз за разпространение и слагане на хоровото пеене във фокуса на публичното внимание. На локално равнище уредник е Община Стара Загора със съдействието на НЧ „ Родина-1860 ”.

Шестото издание на „ България пее ” ще се организира от 15-ти до 17-ти април 2022 година на територията на цялата страна.С нея ще се означи началото на честванията, отдадени на 90-годишнината от основаването на Българския хоров съюз.

Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това демократично и въздействащо изкуство. Да показа хубостта, благосъстоянието и колорита на хоровото майсторство в България по нов метод и в нов мащаб. Да сплоти хоровете от страната в името на обща концепция. Да показва капацитета и желанието за развиването на българските хорове у нас. Хоровите колективи са дейни участници в културния живот на България. Те дават своето изкуство безрезервно и откровено, и заслужават вниманието и грижата на обществото.За първи път самодейността започва през 2016 година.

В старозагорското издание на „ България пее ” ще вземат присъединяване шест старозагорски хорови обединения: Детско-юношески хор при НУМСИ „ Христина Морфова “ с диригент Стефка Минкова, Детско- младежки национален хор „ Жарава “ при НЧ „ Родина-1860 “ с диригент Даниела Дюлгерова, Дамски камерен хор „ Библиофония “ с диригент
доцент Дончо Донев при Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, Вокална групировка „ Усмивки “ при НЧ „ Родина- 1860 “ с ръководители Жанина Янкулова и Елена Маликатова, Туристически хор „ Средногорски звучи “ с диригент Емил Минев и Смесен хор „ Родина “ при едноименното читалище с диригент Емил Минев.

Входът за събитието е свободен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР