На 16.08.2017 г. се проведе общо събрание на акционерите на

...
На 16.08.2017 г. се проведе общо събрание на акционерите на
Коментари Харесай

„София тех парк“ АД е с нов борд на директорите

На 16.08.2017 година се организира общо заседание на акционерите на „ София тех парк “ АД, на което бе взето решение за смяна на състава на Съвета на шефовете.

Това оповестиха от министерството на стопанската система.

Пред сдружението са налице извънредно амбициозни цели за развиване, които да допринесат за общото икономическо развиване на страната. Въпреки напредъка във връзка с привличане на вложения и обезпечаване на бъдещи финансови приходи, настоящият мониторинг сочи закъснение в постигането на задачите в няколко аспекта: във връзка с обезпечаването на спомагателни приходи, нужни по идни заплащанията към контрагенти от системата на министерството; в постигането на задачите в областта на научно-изследователската и развойна активност и разрастване на активността на „ Сдружението за научно-изследователска и развойна активност “ ; в събирането на вземания на компанията. Налице са и някои констатации, свързани с оперативното ръководство на компанията, които са направени от вътрешни инспектори на Министерството на стопанската система и следва да бъдат прегледани от АДФИ. Установени са проблеми, свързани с опазването детайли на техническата инфраструктура.

Наличието на амбициозните цели във връзка с привличане на нови вложители посредством тръжни процедури, нуждата от бързо обезпечаване на пресен финансов запас и разгръщането на научно-изследователската и развойна активност стоят в основата на решението за смяна състава на Съвета на шефовете. В новия състав влизат проф. Николай Андреев, който следва да спомага за връзките с научните среди и обезпечаване развиването на научно-изследователската и развойна активност. Същият има важен дипломатически опит и ще спомага и за контактите с задгранични сътрудници. Изпълнителен член се чака да бъде Тодор Ангелов, който е дълготраен правист с опит в разнообразни сфери, който би трябвало да подсигурява гласност, бистрота и правомерност на вземаните решения, както и подготовката на нови тръжни процедури за привличане на вложители. Втората му компетентност по Европейска интеграция следва да подсигурява и сполучливото консолидиране на парка в интернационалните среди и връзката във връзка с обезпечаването на евросредствата за бъдещето развиване на компанията. Третият член на Съвета на шефовете има обучение от няколко университета в България. Живка Любомирова Такева е дълготраен заместител регионален шеф на София. Изпълнявала е функционалността и на регионален шеф на София, с което би съдействала за връзката на компанията с всички държавни органи, както и за бъдещото териториално разрастване на парка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР