На 16.02.т.г. около 14.00 ч. в Пето Районно управление -

...
На 16.02.т.г. около 14.00 ч. в Пето Районно управление -
Коментари Харесай

Измамници въвлякоха таксиметров шофьор в престъпна схема, но той им обърка плановете

На 16.02.т.г. към 14.00 ч. в Пето Районно ръководство - Бургас пристигнал 29-годишен таксиметров лидер, който декларирал, че получил телефонно позвъняване от задграничен телефонен номер, като мъжки глас му предложил да занесе пратка с пари до Румъния.
Непознатият му продиктувал адрес, намиращ се в бл. 56 в к-с "Изгрев ", от който стара жена хвърлила на 29-годишния мъж торбичка с пари. Следвайки инструкциите мъжа заредил в автомобила гориво на стойност 126 лева, като незабавно по-късно получил ново позвъняване с нов адрес в Бургас. 
Таксиметровият лидер осъзнал, че е замесен в телефонна машинация и декларирал на непознатия, че ще върне парите на дамата. Непознатият в началото почнал да предлага по-големи проценти облага, а по-късно стартира да заплашва 29-годишния мъж, само че същият изрично отказал да съдействия, като дружно с взетите от к-с "Изгрев " пари се явил в Пето Районно ръководство - Бургас. 
Междувременно в ръководството е получено известие от 85-годишната излъгана бургазлийка от бл. 56 в к-с "Изгрев " за това, че хвърлила през терасата на дома си торбичка със сумата от 1 500 лева, като измамата е осъществена по класическата скица "оказване на подпомагане на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници ". 
По случая е формирано досъдебно произвеждане, като следва връщането на парите на излъганата стара жена.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР