На 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с

...
На 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с
Коментари Харесай

Ден на бащата в Националния военноисторически музей

На 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и многочислени атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се организира Ден на бащата, отдаден на специфичната връзка сред таткото и детето. За осма поредна година при започване на лятната почивка с малчуганите и техните родители честваме усмивките, увлекателните игри и новите познания, добити с забавление. Специално за събитието Българската войска показва военни машини „ Мерцедес “, бойна бронирана машина „ Командо-Селект “, брониран военен джип „ Пясъчна котка “, високопроходима кола за спешна помощ, взела участие в задачи, и образователна катапултна седалка.

Всички искащи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „ Луна-М “ и преносим радиовисотомер „ Вершина “. В този ден занимания ще има за всички – от най-малките до към този момент порасналите деца. Програмиране на роботи и основаване на видеоигри, виртуална зона за игри, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и основаване на мечтания град, решение на логичен задания и разнородни интерактивни игри освен ще подтикват детското логическо мислене, само че и креативното въображение.

В този ден за децата всичко ще е разрешено – ще скачат на голям матрак, ще се забавляват с играчки от дърво, ще рисуват върху вода, ще опитат сладки изкушения, ще станат основни герои в детска приказка и даже ще играят минифутбол, до момента в който родителите им се срещат с Програмата за ранно детско развиване на Уницеф. Жадните за познания малчугани ще схванат любопитни обстоятелства за пътя на метала от звездите до нашия живот, а най-съобразителните ще имат опция да покажат своите познания в куиз за финансова просветеност с награди. Лятната читалня ще посрещне дребни и огромни с увлекателни четива, завладяващи истории и книжки за оцветяване. Любителите на природата ще изживеят вълнуващи страсти в скаутски лагер, а изпълнените с сила дребни и огромни посетители на музея ще се потопят в магията на националните танци сред 10 и 13 часа. Малчуганите и татковците ще могат да седнат зад кормилото на едни от най- модерните коли и любопитни транспортни средства или пък на атрактивни модели колела. Денят на бащата се провежда с поддръжката на Министерство на защитата, „ Шампиони за децата “ на УНИЦЕФ България, Съюз на българските автомобилисти, Национална скаутска организация на България, Bike Center, Scania Bulgaria, John Deere, Megatron, Silver Star, Mercedes-Benz, Mazda Bulgaria, Ford Bulgaria, Издателство „ Клевър бук “, Списание „ Образование и специализация в чужбина “, Детска архитектурна работилница, Pumpelina, Списание Кенгуру, Iventas, Wienerberger, Tondach, Happy Dreams, MindHub, Дървеница, Green Life Resort Bansko, Представителен фолклорен отбор „ Шевица “, Smile Gummi, Pulsar, Аурубис България и NN България. Събитието се реализира със съдействието на водещия на „ Стартер “ – Симеон Колев, и медийната поддръжка на BG Radio.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР