На 15 юни Международната федерация по гимнастика трябва да реши

...
На 15 юни Международната федерация по гимнастика трябва да реши
Коментари Харесай

Николина Христова: Изборите във ФИГ са въпрос на лоби

На 15 юни Международната федерация по гимнастика би трябвало да реши дали конгресът на централата, който е избирателен, ще се организира през октомври тази година или ще бъде отсрочен за 2021. Това е значимо за нас, тъй като България издига 6 кандидатури за управителните структури. Една от тях е на някогашния общоприет секретар на БФ по Акробатика Николина Христова. В момента тя е вицепрезидент на Техническия комитет в това направление и ще кандидатства за трети мандат.

" Конгресът беше очакван за октомври месец тази година. Не сме на ясно дали той ще се организира. Все още нищо не мога да кажа да кандидатурите във връзка с Техническия комитет в акробатиката. Няма изясненост какъв брой ще са те, кои ще са претендентите и по какъв начин ще се преборим с тях. Аз към този момент два цикъла съм в техническата комисия. мога да кажа, че досега работим доста умерено. Смятам, че постигнахме много положителни резултати. Надявам хората да оценят това и да гласоподават за нас. Тези избори изрично са въпрос на лоби. Убедена съм в това. ", това съобщи особено за БНР някогашният общоприет секретар на БФ по акробатика Николина Христова.

" Уговорки постоянно е имало и постоянно ще има. Това са 140 страни, които са членки на ФИГ. Преди конгрес нещата се случват на равнище континенти. Била съм очевидец по какъв начин някои континенти работят толкоз взаимно, толкоз целеустремено и в една посока, до момента в който Европа, от тази позиция е много разединена. На предният конгрес аз получих извънредно висок резултат. Все още нямам концепция кой ме поддържа, само че може би това бяха 85 % от участниците ", добави Христова.
" Нещата във връзка с спорта стартират да стават по-ясни. Отвориха системата по която може да се кандидатства още веднъж да семейства на международните купи идната година. нашата международна купа не я отказахме, отложихме я. Сега ще ни се даде опция да си подадем апликационата форма, само че датите, които ние ще изберем ще са с преимущество на фона на новите страни, които желаят да провеждат надпревари следващата година. този интервал е до края на юни. За това ние другата седмица ще се съберем на УС и ще решим кои ще са новите дати. За страдание отложиха и международното състезание за следващата година. Новите дати са заложени през юни. Домакин остава Лозана ", показа още Николина Христова.

" По отношение на спортната активност у нас нещата стартират да се възвръщат. Клубовете към този момент са си по залите, спазвайки всички условия. Децата са се завърнали с огромен възторг. Няма отлив на деца, което е ужасно ", приключи Христова.

bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР