На 15 юни изтича извънредната обстановка и трябва да падне

...
На 15 юни изтича извънредната обстановка и трябва да падне
Коментари Харесай

Бойко Борисов: На 15 юни пада всичко като мерки и му отпускаме края

На 15 юни изтича изключителната конюнктура и би трябвало да падне всичко, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на съвещание на Министерския съвет. Той сподели, че има недомислици в заповедите и по тази причина заръча на здравния министър Кирил Ананиев да чете ред по ред и да махне недомислиците. След тази дата ще останат единствено обществените и икономическите ограничения.

Премиерът влезе на съвещанието с нахлузена маска на лицето. Предпазни средства сложиха и министрите. Борисов обаче смъкна ядосано маската и стартира да подрежда какъв брой нелепа е обстановката.

" Ананиев, виж недомислието в заповедта по какъв начин ни се отрази и на нас! Щото не желаете да седнете, на заповедта да почетете малко и да извършите това, което би трябвало! Сега, в случай че донесем по една паница с ястие, може да сте без маски. Това написа в заповедта. Значи, в случай че е ресторант това, може да сте без маски, а в този момент би трябвало да сте с маски. И какъв брой пъти помолих - бе, изчетете ред по ред и си представете по какъв начин наподобява това! Ето в този момент сме се маскирали! А в случай че внесат ястие - към този момент да кажем " това е ресторант ", може да сме без маски ", сподели ядосаният Бойко Борисов и отвори необятно ръце в неразбиране.

Премиерът изясни, че икономическият министър Емил Караниколов имал рожден ден и в случай че почерпел с бонбони, това можело да се одобри за ядене и маските да се смъкват. 

След това Борисов отново се обърна към Ананиев: " И те апелирам по-късно, братко мой, отиваш и оправяш тези недомислици! Защото всеки ден някъде, на някой човек му сътворяваме проблем с нещо недомислено. И в случай че тука вие имате редкия късмет да мога да го разпоредя, незабавно да се случи, на друго място ще се чудят какво да създадат и по какъв начин да го създадат. Така или другояче на 15 юни изтича изключителното, санитарно (или както го кръстихме там) предложение. На 15 юни би трябвало да падне всичко. Само да останат обществените ограничения - 60/40 и сходни. Така че по най-бързия метод това го отрегулирайте - още днеска, щом свършим... "

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява идното финансиране от Европейския съюз, като съобщи че то ще бъде приоритетно  за " зелената  договорка ", високи технологи и  други " Все още не е явен механизмът на систематизиране. То няма да е автоматизирано, евентуално ще се кандидатства по избрани условия от страните членки ", съобщи Дончев.

Още в границите на тази година България би имала опция да има достъп до 620 милиона евро финансиране. През юни и юли ще бъдат направени схеми за финансиране и грантове и в случай че то е налично през есента  да го доставим на бенефициентите, посочи вицепремиерът. 

" Тайно се надявах " Зелената договорка " да се забави във времето поради ковид, само че то стана тъкмо противоположното. Все още Европейски Съюз няма признат бюджет, тъй че играта с цифрите и търкуването им е комфортно за политическата класа. За да докараме парите има толкоз доста условности. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР