На 15 януари МОН обяви, че новите учебни програми за

...
На 15 януари МОН обяви, че новите учебни програми за
Коментари Харесай

БСП: Свидетели сме на политизация и нова идеологизация на образованието



На 15 януари МОН разгласи, че новите образователни стратегии за 10 клас към този момент са одобрени. С новата образователна стратегия обаче по този начин и не се случи всичко, което очакваше българското учебно заведение. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в декларация от името на партията от трибуната на Народно събрание.

Според нея от стратегиите са се вадели или прибирали едни, или други български писатели и са се пропущали цели столетия от родната история.

„ Компресира се мощно образователния материал в 8, 9 и 10 клас, поради неналичието на предмети в 11 и 12 клас “, разяснява тя. По думите й смяната на образователните проекти е подбудена от новия Закон за предучилищно и учебно обучение. „ Смисълът на промяната в образованието би следвала главно да е смяната на образователните проекти стратегии. Как обаче беше направено това? “, попита Анастасова.

Тя посочи, че след одобряване на новата образователна стратегия за 10 клас е станало ясно напълно друго. „ Всъщност главната цел на смяната е не тази, която очакваше просветителната система, а напълно друга – политизация и нова идеологизация на образованието “, добави тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР