На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването

...
На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването
Коментари Харесай

Важен момент за целия банков сектор: Банка ДСК придоби Сосиете Женерал Експресбанк

На 15 януари 2019 година завърши финансовата договорка по придобиването на Сосиете Женерал Експресбанк от страна на Банка ДСК ЕАД - българското дъщерно сдружение на " Банка ОТП “.

Унгарската банка ОТП разгласи публично придобиването на Societe Generale Експресбанк от дъщерното си сдружение в България ДСК. Шандор Чани, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на ОТП заяви, че до 2020 година двете банки ще продължат работата си като обособени юридически лица. Той уточни, че ОТП Банк е постоянна, има капитал от 50 милиарда евро, а за 2018 година облагата й е 1 милиард евро.

" Заделили сме 8 милиарда евро за вложения и нови придобивания в Централна и Източна Европа ", сподели Чани, само че не уточни съответно къде ще има такива покупко-продажби.

" Сливането на ДСК и Експресбанк е значим миг освен за нас, само че и за целия банков бранш на България. Не предвиждаме промени, а в случай че има такива, навреме ще уведомим клиентите и сътрудниците си ", сподели Виолина Маринова, която ще оглави обединената банка.

Не бе оповестена цената на придобиване на Експресбанк ОТП Груп, както ще се споделя към този момент банката, само че от нарастването на капитала на ДСК може да се допусна, че става дума за към 600 милиона евро, написа dir.bg.

Обединената банка ще разполага с 450 клона в страната, като евентуално мрежата й в по-малките градове ще бъде усъвършенствана, с цел да няма повтаряне на действия.

Договорът сред Societe Generale и Банка ДСК бе подписан на 1 август 2018 година. SG Експресбанк има пазарен дял от близо 7% и е седмата по величина на активите банка у нас. Със сливането новата банкова група ще конкурира най-голямата банка у нас Уникредит Булбанк и застава устойчиво на второ място в българския банков бранш.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР