На 15-ти декември изтича срока, в който се внася последната

...
На 15-ти декември изтича срока, в който се внася последната
Коментари Харесай

Остават 9 дни за коригиране и плащане на вноските за корпоративния данък

На 15-ти декември изтича периода, в който се внася последната месечна или тримесечна предплатена вноска за корпоративен налог за тази година. Същевременно това е и последният период, в който компаниите имат опция да създадат промяна на заявените от тях предплатени вноски за 2017 година, с цел да не надвнесат излишно налог или с цел да не заплащат лихви към Национална агенция за приходите при избрани несъответствия на вноските.
Авансови вноски за корпоративен налог са длъжни да вършат компаниите, чийто доходи от продажби за миналата година надвишават 300 000 лв.. Авансовите вноски за корпоративния налог са месечни и тримесечни и се дефинират въз основата на планирана данъчна облага за настоящата година.
Анализите на Национална агенция за приходите демонстрират, че има случаи при които плануваните предплатени вноски за корпоративен налог се оказват много по-високи или по-ниски от дължимия годишен налог. Това може да докара до начисляване на лихви от страна на Национална агенция за приходите или пък до потребност от възобновяване на налог.
В тази връзка, законодателят е дал опция на предприятията сами да понижават или усилват своите предплатени вноски през годината, когато считат, че те ще се разграничават доста от дължимия годишен корпоративен налог. Намалението, надлежно нарастването на предплатените вноски се употребява след подаването на декларация за промени на предплатените вноски. Този тип заявления се подава в офиса на приходната организация по месторегистрация на компанията, като най-лесният метод за подаване на документи към Национална агенция за приходите си остава използването на електронните услуги, които предоставяме на своите клиенти, допълниха от организацията.
Повече информация за декларирането и заплащането на корпоративен налог може да се откри на уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg. Разяснения може да се получат още на телефона на прът центъра 0700 18 700 или в офисите на приходната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР