На 15 септември в 175 общински училища в София учебната

...
На 15 септември в 175 общински училища в София учебната
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Две училища в София преминават на едносменен режим

На 15 септември в 175 общински учебни заведения в София образователната година ще стартира обикновено, като две от тях ще преминат на едносменен режим, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на приключващия през днешния ден ремонт на 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “, което е едно от учебните заведения.

Другото образователно заведение, в което учениците ще вървят единствено заран е 28-о учебно заведение в регион „ Красна поляна “, където е построена напълно нова постройка за началния стадий на обучение, уточни Фандъкова.

От 97 учебни заведения, чиито поправки започнаха през това лято, в 23 ремонтните действия ще продължат и по време на образователната година, като това няма да попречи на образователния развой, сподели още кметът Йорданка Фандъкова.

Ремонтът на френската гимназия включва създаване на напълно нова постройка към нея, възобновяване на остарялата и на двора. По думите на Фандъкова най-важната облага за учебното заведение е многофункционална спортна зала, защото до момента часовете по физкултура бяха на последния етаж в остарялата постройка. Новата зала се намира точно в новоизградената пристройка.

„ Тук има още девет образователни стаи, три доста съвременни амфитеатрални кабинета по естествени науки с подобаващи условия за лабораторни проучвания. Ще бъде построена съвременна библиотека, която считаме да назовем " информативен център ", където учениците да могат да почиват, да правят разнообразни извънкласни действия “, сподели шефът на гимназията Емилия Богданова-Иванова. 

На по-късен стадий остарелият физкултурен салон ще бъде трансфорат в съвременна актова зала, която учебното заведение ще направи със лични старания. 

Реновирането на гимназията е със средства на Столичната община като съфинансиране към плана за възобновяване на 26 учебни заведения, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Програмата би трябвало да завърши с ремонта на още три учебни заведения.

Догодина се чака да стартира и строителство на две нови учебни заведения. Вече е в ход процедура за избор на реализатор на строителство на учебно заведение дружно с детска градина в кв. „ Манастирски ливади – Запад “. За другото учебно заведение е предназначен терен в регион „ Студентски “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР