На 15 пункта в центъра и кварталите на Лом днес

...
На 15 пункта в центъра и кварталите на Лом днес
Коментари Харесай

Раздават вода в Лом

На 15 пункта в центъра и кварталите на Лом през днешния ден се раздава вода за битови потребности от цистерни и вода за пиянство в туби с друга съдържимост, оповестиха от общината в крайдунавския град. Около 20 000 души получават по този метод вода, откакто от 17 октомври т.г. в града е оповестено бедствено състояние поради тежка повреда на довеждащия тръбопровод.

От общината в Лом оповестиха, че на хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, извънредно небогати и други обществено уязвими групи, водата за битови потребности и питейната вода се доставя по местоживеене посредством общинските обществени институции. Водоноските ще бъдат разполагаем до 19 часа всеки ден до анулация на бедственото състояние, прецизираха от локалната администрация.

Кметът на Лом Пенка Пенкова изрече специфична признателност на компания "Ломско питие ", която има личен водоизточник и цялостни безплатно с вода цистерните, от които се раздава вода на хората. Благодарност беше изказана на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за обезпечените водоноски, на БЧК, на компании за бутилиране на минерална и изворна вода "Ком ", Девин " и "Банкя ", изпратили безплатно туби с вода за пиянство и така нататък

Бедственото състояние в Лом беше оповестено откакто довеждащият тръбопровод от помпената станция при село Добри дол се спука и вода с дебит 200 литра в секунда потече в дере, изкопа 6-метрова бездна и тръбата се прекърши на няколко места.
От през вчерашния ден в Лом е оповестена насилствена почивка, затворени са учебните заведения, детските гради и ясли и детските кухни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР