На 15 ноември 2018 г. (четвъртък) от 19,00 часа в

...
На 15 ноември 2018 г. (четвъртък) от 19,00 часа в
Коментари Харесай

`Лолова чете Лалева` - великата Татяна Лолова представя дебютния роман на Мария Лалева

На 15 ноември 2018 година (четвъртък) от 19,00 часа в „ Кино Култура “ ще се организира дълго чаканото събитие „ Лолова чете Лалева “. Любимата българска актриса Татяна Лолова показва първия разказ на известната поетеса, сценарист и продуцент Мария Лалева. " Живот в скалите " е една от литературните сензации на тази година. 

Георги Тошев я назовава " друга, многопластова и емоционална; откровена и вълнуваща ". Не е изненадващо, че романът печели хиляди почитатели и се радва на невиждан интерес в обществените мрежи още преди да е публикуван.

Лолова и Лалева се срещат инцидентно. " Когато през лятото ме срещнаха с нея и тя сграбчи стихосбирката от ръцете ми и прочете „ Не съм ви ближна “ пред стъпалата на читалището в Царево, се почувствах най-голямата късметлийка под това небе. Не съм и мечтала, че ще пристигна ден тъкмо тази огромна жена и актриса да чете мои стихове и текстове пред аудитория ", споделя Мария Лалева. Освен в София, двете надарени дами ще показват фрагменти от романа " Живот в скалите " и стихосбирките „ Личен списък “ и „ Не съм ви ближна “ и в Германия. 

Драматичната история за неизлечимо болна млада жена и дребния ѝ син предизвика читателя да си задава въпроси, да открива своите персонални отговори и да изживее цяла палитра от човешки страсти – от сълзи до смях, от страдалчество и чувство за загуба до празненство на хубостта, любовта и истината. 

Представяме ви дребна част от калейдоскопа на човешки страсти, наименуван " Живот в скалите ":

" Опасно нещо е обещанието, синко! Най-вече това, което даваш пред жена. Обещанието от време на време е огромен капан, който самичък поставяш за себе си.

– Защо, дядо? Нали мъжката дума е най-мъжкото нещо?!

– Да, само че с цел да спазиш или изпълниш едно заричане пред жена, са ти нужни две неща – обич и време. А нито едно от тях не ти принадлежи, тъй като си имат лични закони. Отгоре на всичко, дамите, момче, имат разнообразни теглилки за обич и време от нашите. И ето ти капан.

– Значи да не давам обещание нищо, по този начин ли?

– Обещавай, само че единствено мислено. Пред себе си. Мъжът е хубаво да знае да дава обещание в безмълвие и да се извинява на глас. "

" Никой и нищо не може да надвика човек, който крещи против личната си рана. Това е най-глухият човек на света. И най-хубавият преподавател по самообладание. Едно не си простих – дадох вяра на засегната от различен жена. И си я взех назад на потегляне. След мен в тези очи към този момент нямаше рана, имаше пъкъл.

– Къде е тя в този момент?

– Където и да е, знам, че ми е дала прошка. Осъденият да помни съм аз. "

“Малките победи и огромните загуби те вършат умен, приятелю. Не огромните и шумни победи. Винаги съм вярвал, че мъдростта е тиха. Няма мъдрост без тишина и няма тишина без самообладание. Голямата победа е подскок, след който не знаеш по какъв начин и къде тъкмо ще се приземиш. ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР