На 15 май президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС

...
На 15 май президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Радев връчва мандата на 15 май. ГЕРБ с изявление

На 15 май президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за сформиране на държавно управление в границите на 49-тия парламент.

Това сподели президентът, откакто сервира цветя пред Паметника на Незнайния боец по случай отбелязването на 78 години от успеха над нацизма във Втората международна война.

Малко по-късно от ГЕРБ оповестиха, че ще дадат конференция в 12 часа през днешния ден.

Измина цялостен месец от свикването на Народното събрание, а досега то не е произвело никакъв резултат. За мен е неуместно народни представители да приказват за нови избори без да са изпълнили част от уговорките към своите гласоподаватели, а партиите отхвърлят да поемат отговорност за ръководството на страната. А наподобява, че желаят да вържат ръцете на служебното държавно управление и да го оставят без бюджет. Това е безконтролно към хората и страната. Затова ще връча първия изследователски мандат на 15 май, идващия понеделник. И доста разгадавам това време да се употребява по най-хубавия метод, съобщи Радев.

Президентът прикани политическите сили да не употребяват локалните избори като мотив за привикване на изключителни парламентарни избори.

Ако в действителност дейностите на партиите и техните сметки са подчинени на идните локални избори, това обрича несъмнено на крах и работата на Народното събрание, и работата за съставянето на държавно управление, посочи той. Според мен не би трябвало тези неща да се свързват да се свързват, когато става въпрос за сформиране на държавно управление, политическа отговорност и приемане на значими закони, сподели Радев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР