На 15 май, понеделник, от 15.00 часа, на Дондуков“ 2

...
На 15 май, понеделник, от 15.00 часа, на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Стана ясно кога точно президентът ще връчи първия мандат

На 15 май, понеделник, от 15.00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание - тази на ГЕРБ-СДС, оповестиха от прессекретариата на президента.

Съгласно конституционната процедура първият мандат се връчва на най-голямата по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание, в тази ситуация на ГЕРБ-СДС. Те ще разполагат с една седмица, с цел да предложат състав и конструкция на Министерския съвет.

Ако не се оправят със задачата, идващият мандат ще отиде при вторите по посленост - “Продължаваме смяната - Демократична България ”, които също ще разполагат със седмица. При крах и от тяхна страна, мандатът ще отиде в партия по желание на Народното събрание, която обаче не разполага с съответен период, с цел да излъчи държавно управление.

При трети неуспех Радев ще разпусне Народното събрание, ще насрочи нова дата за избори, а страната ни ще продължи да се ръководи от длъжностен кабинет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР