На 15 март отбелязваме Световния ден на потребителите. На този

На 15 март отбелязваме Световния ден на потребителите. На този ...

15 март - Световен ден на потребителя.На 15 март отбелязваме Световния ден на потребителите. На този ден преди 57 години за първи път са формулирани основните права на потребителите:
Правото на безопасност.Правото на информация.Правото на избор.Правото да бъдеш чут.
През годините с развитието на икономиката, глобализацията, отварянето на границите на държавите и свободното движение на стоки и услуги, нараства и значението на потребителската защита. Потребителите в Европейския съюз получават все повече права:
Правото на образование по въпроси, отнасящи се до защитата им.Право на неподвеждаща реклама.Право дефектните стоки да бъдат ремонтирани или заменени.Право на договори без неравноправни клаузи.Право за връщане на стоки, закупени от разстояние, в срок от 14 дни.Право на безплатна помощ от Европейските потребителски центрове за проблеми с търговци в чужбина.Правото на сдружаване.
Всички тези права и редица други са гарантирани за потребителите от Европейския съюз посредством развитието на нормативната база и действащи контролни органи. Тяхната реализация е подпомогната от усилията на неправителствени организации и браншови сдружения.

 

Obekti.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``

Източник: petel.bg