На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат

...
На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат
Коментари Харесай

С почистване на плаж Ропотамо започва тазгодишната серия от инициативи за по-чисто Черно море на сърфистите от Wind2Win

На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат в един от най-красивите заливи по Южното ни Черноморие – Устието на Ропотамо, с цел да почистят дружно прилежащия плаж. Почистването за втора поредна година се случва точно на Международния ден на сърфа и е част от самодейността WIND2WIN с идея за чисто Черно море, свободно от пластмаса и други нездравословни боклуци. Организатори са сърфистите от сърф учебно заведение Акаша  Илияна Стоилова и Йоан Колев, които алегорично са озаглавили събитието Сърф MARмалад (MAR  на испански значи море, а malad – е френска дума за болен).
Миналата година серията от почиствания започва на плаж „ Перла “, където бяха събрани близо 1000 кг боклуци и приключи на варненския плаж „ Ветеран “.

Междувременно двамата спортисти сполучливо приключиха първото по рода си скоростно прекосяване с уиндсърф от най-северната (Дуранкулак) до най-южната точка (Резово) на нашето Черноморие WIND2WIN Challenge.
Един същински пъстър мармалад от активности  ще се разгърне в границите на двудневната  стратегия от спортни и просветителни интензивности, отдадени на морето, както следва:
Денят ще започва с релаксираща SUP йога сесия на сърф учебно заведение Акаша, дружно с Ланетика йога и спа. От Less Plastic, блогът, основан да стимулира хората в България да лимитират основания от тях боклук, ще оказват помощ интензивно в плажното разчистване. Основателят му Никола Бобчев е и един от първите, които вършат подробни проучвания на количеството боклуци по устието на река Ропотамо.
Рафтинг дамите от буйните реки на България ще се включат интензивно в извозването на отпадъците със лична лодка, като в тази задача се включва и моторна лодка до пристанището в Аркутино. Eco Switch ще се включат с любопитни истории по какъв начин можем да switch-нем на друга вълна  и да стартираме да използваме по-малко пластмаса.
Нашумелите в арт и урбанистичните среди с провокативните си съоръжения Destructive Creation ще измайсторят нов шедьовър със събраните по време на акцията отпадъци. Атрактивното алегорично произведение от боклуци ще зарадва всички присъединили се, които ще могат да го прегледат и се снимат с него.
Важно е да се означи, че събирателен пункт за всички ще бъде на плаж „ Перла “, при сърф учебно заведение Акаша, откъдето до устието на река Ропотамо се стига за 30 мин общо с автомобил и пешком. С кола се пътува към 10 мин. по път през живописните горички на резерват Ропотамо, присъщи за красивия завършек на Странджа планина, там, където тя се слива с морската синева. Препоръчително е доброволците да са снабдени с коли, защото от сърф учебното заведение нямат опция да подсигурят превоз за всички.
При постигане на устието на Ропотамо, реката би трябвало да се прекоси, с цел да се доближи до самия плаж. Това ще става със сърф бордове, за което несъмнено ще има и опитни инструктори, които ще оказват помощ на всички. Гарантирано преходът ще се трансформира едно незабравимо прелестно премеждие.
Присъединете се към официланото събитие Сърф MARмалад на http://bit.ly/2VIyTu4
Повече информация за самодейността WIND2WIN:
http://wind2win.com/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР