На 15 и 16 ноември 2018 г. България ще бъде

...
На 15 и 16 ноември 2018 г. България ще бъде
Коментари Харесай

Утре се открива вторият Международен конгрес на световните цивилизации

На 15 и 16 ноември 2018 година България ще бъде хазаин на втория Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления, проведен от Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации. Той ще се организира в столичния София хотел Балкан.

За форума в София се чакат над 500 участници от България и други страни - министри и ръководители на туризма, представители на обществения и частния бранш в бранша и обвързваните с него промишлености, интернационално приети специалисти в региона на културата и опазването на културното завещание.

По време на полемиките ще бъдат разисквани общи начинания за развиване на културно-историческия туризъм, както и ограничения за запазване и разпространение на материалното и духовното благосъстояние на човечеството от древността до наши дни.

Ще бъдат оценени опциите за развиване на туристически планове, свързани с устойчивостта на културните направления и транснационалното съдействие за тяхното реализиране. Сред главните тематики ще бъдат също положителните практики като самодейността на СОТ Западният път на коприната.

В рамките на събитието Министерството на туризма провежда и двудневно туристическо ревю в Античния културно-комуникационен комплекс Сердика (зона Ларгото), на което ще бъдат показани български обичайни артикули. То ще бъде намерено на 15 ноември в 14:00 часа.

Първият конгрес на международните цивилизации, проведен от Световната организация за туризъм, бе извършен също в България през ноември 2016 г.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР