На 15 февруари изтича срокът, в който партиите и коалициите

...
На 15 февруари изтича срокът, в който партиите и коалициите
Коментари Харесай

Партиите подават заявления за участие в изборите до 15 февруари

На 15 февруари изтича срокът, в който партиите и обединенията могат да се записват за вота, осведомиха от Цeнтралната изборна комисия.

На 1-ви март ще се изтегли жребият с следващите номера, под които записаните обединения ще попадат в бюлетината. Предизборната акция ще стартира на 3 март и ще продължи до среднощ на 31 март.

ЦИК към този момент изпрати до министерството на финансите плануваните си разноски за подготовката на предварителния избор, като пожела настрана да се плануват средства за публични поръчки, които ще бъдат оповестени, най евентуално отново за логистиката на машините за гласоподаване.

Предвидени са средства за възнагражденията на членовете на Районните и секционните комисии, хартията за машинната бюлетина и за отпечатването на хартиената.

Предвидени са и средства да разяснителна акция, медийни пакети, образование на членовете на СИК и РИК. Като разходни пера в проект сметката попадат и тези за защитата от Министерство на вътрешните работи, на Групово дело ГРАО, както и за преброяването на резултатите от " Информационно обслужване " и организацията на вота зад граница от Министерство на външните работи.

Предходните парламентарни избори на 2 октомври костваха към 80 милиона лв., в този момент обаче се чака да са нужни повече средства поради инфлацията и поради новите моменти в Изборния кодекс - във връзка с възнагражденията на членовете на СИК, които са една четвърт от минималната заплата, в този момент и хартията, която набира печатницата на Българска народна банка е по-скъпа, ще се купуват и камери за видеонаблюдението, логистиката при доставката на машините по места и обслужването им също ще изискват повече средства.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР