На 15 декември ще бъде открит новият зимен сезон на

...
На 15 декември ще бъде открит новият зимен сезон на
Коментари Харесай

Ски зона Банско премахва пластмасовите бутилки

На 15 декември ще бъде открит новият зимен сезон на Банско. Легендата в ски спорта, австрийският алпиец Патрик Ортлиб, който е олимпийски и международен първенец и Марк Жирардели ще открият публично новия ски сезон. Това сподели на конференция маркетинг шефът на ски зоната Иван Обрейков, който разгласи, че за шести следващ път Банско е разгласен за Ски курорт №1 в България по време на гала в Кицбюел (Австрия) на 17 ноември, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Ски курортът се подреди измежду една от 26-те топ дестинации в света. Банско е един от осемте курорта, който за шести път печели този приз, дружно с Кицбюел, Гармиш-Партенкирхен, Роза Хутор, на чиито писти се организира олимпиадата в Сочи през 2012 година, шведският Оре – хазаин на идното международно състезание по ски, норвежкият Трисил ”, сподели Обрейков.

Радослав Дурчев от " Юлен " АД разгласи, че компанията е взела решение да спре потреблението на пластмасови произведения за еднократна приложимост в региона на ски зона Банско от този ски сезон, макар че Европейският парламент разпореди това да се случи от 2021 година

„ Това е следващата самодейност, която е част от екологичната тактика на компанията. В рамките на тази тактика още през 2012 година внедрихме система за разделно събиране на опаковките. В зоните към заведенията сме сложили контейнери за разделно събиране на отпадъците. От началото на 2018 година досега компанията е предала над 1.3 т. пластмасови боклуци ”, изясни Дурчев.

Това решение той стимулира с това, че този тип боклуци се разграждат доста постепенно и в дълъг интервал от време.

„ Заменяме пластмасовите бутилки със стъклени, пластмасовите чаши с картонени, сламките с бамбукови, посудата за еднократна приложимост ще бъде напълно от биоразградими материали – картон, дърво и хартия. С това решение сме първи в България ”, разяснява Дурчев.

Той изрази вяра образецът им да бъде последван и от други.

От тази година ски курортът в Банско вкарва и лоялна стратегия за клиентите, които употребяват сезонна карта за Банско. В взаимозависимост от това какъв брой следващи години е употребявал ще получи сребърна, златна и платинена карта.

„ Предимствата за притежателите са отстъпки в заведенията за хранене, предложения за нови сбирки на спортни магазини, достъп до трибуните за надпреварата от Световната купа и настрана отстъпки от таксите за паркиране в региона на ски-зоната и гондолата в Банско ”, изясни Атанас Малеев.

Стана ясно още, че компанията не е увеличавала цените на картите в последните 6 години, само че поради миналогодишното нарастване на електрическата енергия с 40% такова ще има от новия сезон. С какъв брой тъкмо ще се покачат, от компанията не можаха да посочат. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР