На 15 април 2019 г. от 11:45 ч. в Софийския

...
На 15 април 2019 г. от 11:45 ч. в Софийския
Коментари Харесай

Делото за чист въздух в София е насрочено за 15 април

На 15 април 2019 година от 11:45 ч. в Софийския градски съд ще се състои първото съвещание всъщност на делото, заведено от „ Група за чист въздух “ против Столична община.

По време на правосъдното съвещание представителите на групата ще предложат ограничения за възстановяване на обстановката с въздуха в София. Очаква се да бъде разисквано какви експертизи са нужни, както и сумата, която би трябвало да се внесе от „ Група за чист въздух “ за тяхното застраховане. Към момента са събрани малко над 7 хиляди лева от предстоящите най-малко 10 хиляди лева

Предстои да бъдат изслушани специалисти, очевидци и пострадали.

" След завеждането на желае от страна на „ Група за чист въздух “ бяха инициирани ограничения от страна на Следствен отдел към окръжна прокуратура, въпреки и незадоволително на брой. Например пускане на стратегиите за замяна на неефективни уреди за отопление на дърва и твърдо гориво, които се приготвят през последните 1-2 години. Това демонстрира, че груповият иск стартира да дава резултат, даже преди да е завършило делото. " - настояват от „ Група за чист въздух “.

Всички членове на групата, представители на цивилен организации и адвокати, работят безплатно за идеята.

Колективните искове против Столичната община бяха заведени на 29 май 2017 година от няколко неправителствени организации и юристи, обединени в " Група за чист въздух ". Това са " Спаси София ", " За Земята - Достъп до правораздаване ", Асоциация " Диабет вид 2 ", „ Център за самостоятелен живот “ и юристите Димо Господинов, Христо Христев и Иван Велов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР