На 15.02.2019 изпълнителният директор на Агенцията по вписванията издава заповед,

...
На 15.02.2019 изпълнителният директор на Агенцията по вписванията издава заповед,
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията издава заповед за по-строг контрол сред служителите си

На 15.02.2019 изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията издава заповед, с която утвърждава директива за реализиране активността на длъжностните лица по регистрация в Агенцията. Заповедта е сведена до знанието на Министъра на правораздаването на 20.02.2019.
Заповедта урежда реализиране активността на длъжностните лица по регистрация и по своята същина е обобщение на законови и подзаконови актове, регламентиращи активността на чиновниците в Агенцията, а точно - Кодекса на труда, ЗТРРЮЛНЦ, Устройствения устав на Агенцията и други Правилата в заповедта подчертават на отговорностите на длъжностните лица по регистрация да ползват прецизно закона, като не надвишават пълномощията си по закон, посредством използване на разширителното пояснение.
Въвеждането на тези правила към чиновниците на Агенцията е единствено част от пакет от ограничения, които целят гарантиране сигурността на гражданския и комерсиалния оборот на страната. В тази посока, с решение на Министерски съвет от 2018г. е признат Устройствен устав на Агенцията. Текстовете му вменяват нови отговорности на Агенцията – реализиране на административно-наказателна и активност по разбор и методология, ориентирани към следене на прецизното осъществяване на отговорностите на чиновниците на Агенцията.
В Агенцията са получени многочислени рекомендации и претенции на жители, представители на гилдията на съдиите, работодателски организации, водещи адвокатски адвокатски фирми, камара на частни правосъдни изпълнителни, нотариална камара и други за въвеждане на единни правила при изговаряне на длъжностните лица в Агенция по вписванията. От основаването на регистъра има голям брой сигнали и заведени каузи против Агенцията за спорна процедура при изговаряне на длъжностните лица по регистрация при идентични проблеми. През 2015 година, Инспекторатът на Министерски съвет излиза с наставление за „ усилване на контрола от страна на шеф на дирекция Длъжностни лица по регистрация, което да докара до спад от анулираните, като незаконосъобразни отводи от страна на съда “.
„ Сигурността на гражданския и търговски оборот е наш приоритет. Нямам съмнения, че разпоредбите за работа на чиновниците на организацията би трябвало да следват прецизно закона. Именно това вкарва тази заповед. Държа тя да стане притежание на всеки жител или търговец, защото пази главно техните ползи “, сподели Габриела Козарева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР