На 14 юни стартира Световното първенство по футбол. За някои

...
На 14 юни стартира Световното първенство по футбол. За някои
Коментари Харесай

Световното по футбол ще изяде 2,6 млрд. евро от БВП на Германия

На 14 юни започва Световното състезание по футбол. За някои в Германия това е наслада, само че за други – единствено загуби. От 14 юни милиони ентусиасти ще наблюдават мачовете от Световното по футбол в Русия: някои на стадиона, а някои – вкъщи пред тв приемника, а трети ще бъдат приковани към екрана на монитора в офиса. При това доста от мачовете ще бъдат играни по време на работното време. 16 минути футбол по време на работния ден Изследване на Хохенхаймския университет демонстрира, че всеки немец счита да посвети на шампионата приблизително по 16 минути от своето работно време. Малко? Но служащите и чиновниците в Германия са над 44 милиона души.

По време на предходния шампионат през 2014 година средностастистическият работещ германец е гледал футбол с 4 минути повече. Но това е единствено поради огромната часова разлика с Бразилия. Тогава множеството от мачовете бяха играни в извънработно време. Този път Световното е в Русия и това може да коства на немската стопанска система 2,6 милиарда евро загуби, пресметнаха учените от Хохенхайм. Ако не стане сензация и немският народен тим не изпадне още в груповата фаза, Брутният вътрешен продукт на страната ще загуби посочената нагоре сума поради футболната тресчица в офисите. Впрочем тази цифра е съставлява по-малко от 0,1% от годишния Брутният вътрешен продукт, тъй че немската стопанска система няма да рухне.

Може или не може да се гледа футбол в офиса Може ли да се гледа 90 минути мач в офиса?

Този въпрос беше заложен на юристите по трудово право от няколко водещи немски медии, измежду които „ Шпигел “ и „ Билд “. Те получиха следния отговор: без позволение на работодателя мачовете не могат да бъдат гледани в работно време. За сходно нещо можете да получите, да се изразим футболно, „ Червен картон “ - наказване. Мачовете не могат да бъдат гледани на огромен екран, на малко прозорче на монитора на вашия компютър, до момента в който работите и така нататък Всичко това ви отвлича от работните ви отговорности, които са записани в трудовия ви контракт. Там няма и дума за „ царя на всички спортове “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР