На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител. Областния съвет

На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител. Областния съвет ...

14 юни - Световен ден на доброволния кръводарител.

На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител. Областния съвет на БЧК-Ямбол, Общински съвет на БЧК-Тунджа, съвместно с Отделениeто по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон“-Ямбол, в партньорство с община Тунджа ще проведоха шеста поредна година кръводарителска акция.
За поредна година служителите от Община „Тунджа“ кръводаряват за благородната кауза, доброволно и безвъзмездно. Това е показателно за доказалото се във времето добро сътрудничество между общината и Българският червен кръст.
Сред десетте кръводарители бяха общинският съветник Йордан Йорданов и младши експертът Иван Георгиев, който дари кръв за път.Всички безвъзмездни кръводарители от общината, включили се в кампанията получиха грамота за проявената съпричастност и милосърдие. Гост на церемонията беше д-р Таня Даскалова - член на Областния съвет на БЧК-Ямбол.
Грамотите за проявената съпричастност в кампанията „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА” бяха връчени от кмета на Община „Тунджа“ Георги Георгиев. Кръводаряването е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност към всеки, който страда от тежко заболяване или е пострадал при инцидент.

Източник: bulnews.bg