На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител. Областния

...
На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител. Областния
Коментари Харесай

14 юни - Световен ден на доброволния кръводарител

На 14 юни означаваме Световния ден на доброволния кръводарител. Областния съвет на БЧК-Ямбол, Общински съвет на БЧК-Тунджа, взаимно с Отделениeто по трансфузионна хематология към МБАЛ „ Св. Пантелеймон “-Ямбол, в партньорство с община Тунджа ще организираха шеста поредна година кръводарителска акция.
За поредна година чиновниците от Община „ Тунджа “ кръводаряват за благородната идея, непринудено и безплатно. Това е показателно за потвърдилото се във времето положително съдействие сред общината и Българският червен кръст.
Сред десетте кръводарители бяха общинският консултант Йордан Йорданов и младши специалистът Иван Георгиев, който подари кръв за път.Всички безплатни кръводарители от общината, присъединили се в акцията получиха грамота за проявената съпричастност и състрадание. Гост на церемонията беше доктор Таня Даскалова - член на Областния съвет на БЧК-Ямбол.
Грамотите за проявената съпричастност в акцията „ Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА” бяха връчени от кмета на Община „ Тунджа “ Георги Георгиев. Кръводаряването е човечен, безплатен акт на състрадание и човешка взаимност към всеки, който страда от тежко заболяване или е потърпевш при случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР