На 14 юли почитаме паметта на важен християнин, един от

...
На 14 юли почитаме паметта на важен християнин, един от
Коментари Харесай

Чудни имена черпят днес, почитаме един от 70-те ученици на Свети апостол Павел

На 14 юли почитаме паметта на значим християнин, един от достойните възпитаници на Свети деятел Павел.
Неговото име е Свети Акила. Той е един 70-те най-приближени почитатели на Иисус Христос. Но е бил въведен в света на Христовото обучение от Свети деятел Павел.
Свети Акила живял в Италия, само че е роден евреин. Император Клавдий издал заповед евреите да изоставен град Рим. Заради заповедта на императора Свети Акила трябвало да се засели на друго място. Заедно с неговата брачна половинка отпътували за Коринт. Започнал да създава шатри, с цел да устоя своето семейство.
По същото това време Свети деятел Павел пристигнал в Коринт, с цел да проповядва Христовото обучение. Така двамата се срещнали. Лично Свети деятел Павел направил Светото кръщение на Свети Акила и го въвел в дълбините на християнството. След това го направил свещеник.
След 18 месеца Свети деятел Павел по Божията воля схванал, че би трябвало да замине за други земи, с цел да проповядва.
Потеглил към Ефес.
Свети Акила и неговото семейство последвали светия мъж. След Ефес Свети деятел Павел се върнал в Йерусалим, където написал Първо обръщение до коринтяни. Свети Акила проповядвал учението на Христа в Мала Азия, в Ахея и в Ираклия.
Той обърнал във вярата доста езичници посредством Светото кръщение. Ръкополагал духовници, построил храмове и разрушил стотици идоли. Животът на Свети Акила не бил елементарен, само че той имал безпределно мощна религия в Христа и издържал.
Земните му дни приключили страдалчески на 14 юли.
Днес, на 14 юли, имен ден чества Орлин и производните му – от “орел”, алегорично име за дългоденствие, проницателност, мощ и мощност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР