На 14 януари 2020 г. изтича разширената поддръжка от MicrosoftСлед

...
На 14 януари 2020 г. изтича разширената поддръжка от MicrosoftСлед
Коментари Харесай

Windows 7 прекарва последните си 6 месеца

На 14 януари 2020 година изтича разширената поддръжка от Microsoft

След към 6 месеца изтича срокът за разширена поддръжка на Windows 7 SP1 (снимка: Matthias Nadler / Microsoft)

Windows 7, втората най-използвана операционна система за лични компютри, остана без базова поддръжка още на 13 януари 2015 година за устройства, на които е конфигуриран Service Pack 1. Потребителите без SP1 не получават поддръжка за Windows 7 от 9 април 2013 година

Windows 7 Service Pack 1 обаче продължава да се обслужва с актуализации на сигурността, като част от разширената поддръжка на Microsoft, въпреки че те не включват нови функционалности. След като Windows 7 SP1 доближи края на разширената поддръжка на 14 януари 2020 година, към този момент няма да се оферират и актуализации на сигурността за устройствата, които работят с нея.

Фирмите и организациите по света могат да закупят персонализирана поддръжка за Windows 7, като Microsoft ще продължи да обслужва клиенти, които към момента работят с тази операционната система въз основата на такса за всеки компютър.

По данни от NetMarketShare, Windows 7 продължава да бъде една от най-популярните операционните измежду десктоп потребителите. Докато Windows 10 сега е на топ позиция с пазарен дял от 45,79%, Windows 7 остава подгласник с 35,38% за месец юни.
още по тематиката
Всички други версии на операционните системи за лични компютри са надалеч обратно. Така да вземем за пример, епълската macOS 10.14 заема трето място със непретенциозен дял от 5,31%.

Има огромен късмет Windows 7 да продължи да работи на забележителен брой устройства все още на приключване на разширената поддръжка – на 14 януари 2020 година Това е обезпокоително за Microsoft и потребителите, тъй като тези системи към този момент няма да получават актуализации нна сигурността.

Windows 10 явно е препоръчваният избор за консуматори, които решат да създадат ъпргейд от Windows 7, въпреки че и Windows 8.1 продължава да се обслужва от Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР