На 14-ти юни тази година 16-годишният Максим Иванов и баща

...
На 14-ти юни тази година 16-годишният Максим Иванов и баща
Коментари Харесай

Българи с подвиг в Атлантика!


На 14-ти юни тази година 16-годишният Максим Иванов и татко му Стефан Иванов потеглят на едно бясно странствуване през суровия Атлантически океан. На крайбрежията на Португалия двамата се качват на лодката им " Неверест " и потеглят с гребане да прекосяват Атлантическия океан от изток на запад – курс, който до момента не е юридически в сезона на ураганите! Крайната дестинация е Бразилия, само че това е единствено ориентировачна посока, а дължината на правата, която ще преминат е към 6000 км. Двамата пътешественици на драго сърце дават изявление за " Ники Кънчев шоу " непосредствено от лодката си единствено на 500 километра от новата последна цел - остров Барбадос.

Повече към този момент от три месеца татко и наследник се борят с вълните, които са стигали и до 5 метра. Те гребат всекидневно, а когато се изморяват хвърлят морската котва. Когато са на морска котва обаче течението постоянно ги връща обратно и на идващия ден двамата гребци би трябвало отначало да прекосят към този момент изминатото разстояние.

Най-големи беди, през които минават татко и наследник в океана, са повредите на лодката. За благополучие те разполагат с задоволително аварийни елементи и съумяват да ремонтират оборудването си. Спокойни са за живота си, тъй като лодката им е непотопяема като коркорова запушалка, както я разказва Стефан.

Уасаби!Това е нещото, което най-вече липсва на гребците. Разказват, че си ловят риба в океана, която ядат съвсем сурова и доста съжаляват за това, че нямат от лютия сос, с който да си овкусят вечерята. Крайната точка на пътешествието по проект бе Бразилия, само че все още поради ограниченията против коронавирус, Бразилия не дава да се влиза в страната. Затова финалната цел е изменена на Барбадос.

Максим е още младеж. Той посрещна рожденния си ден на лодката, някъде в океана. Единственият посетител на „ партито”, разумно е неговият татко. Двамата гребци разполагат с пакети храна, в които обаче не знаят какво има. В елементарните дни просто взимат пакет и ядат каквото им се падне. На специфичните дни, какъвто бе рожденният ден на Макс, двамата честваха като отвариха по няколко плика с храна и имаха специфичната привилегия да си изберат вечерята.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР