На 14-ти юли 2018 г. от 10:00 часа пред Националния

...
На 14-ти юли 2018 г. от 10:00 часа пред Националния
Коментари Харесай

За първи път споделено ползване на електрически велосипеди в София


На 14-ти юли 2018 година от 10:00 часа пред Националния исторически музей, кметът на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова ще даде формален старт на първата система за споделено прилагане на електрически колела в София - „ Sofia Urban Challenge ”. Най-старият естествен парк на Балканите – парк Витоша е и първата дестинация, където всеки ще може да се възползва от новата услуга.

Инициативата се провежда от Клийнтех България и “Зелена София ” по план, финансиран от Climate-KIC и включва необятен кръг от сътрудници. Решението и осъществяването на системата идва от започващата компания ElJoy Bikes, която е и част от Акселераторската стратегия на Клийнтех България и Climate-KIC. Цел на плана е да подтиква преход в настройките на българите към прекосяване към екологични и здравословни способи на напредване, понижаване трафика на коли към Витоша, както и тестване на потребностите и отношението на потребителите към самата система.

Ползвателите на услугата ще имат опцията да се посветят на един нов вид преживяване в планината и да се любуват на природата, до момента в който спортуват на драго сърце. Услугата е за всеки, който има предпочитание да опита. Резервирацията на електрическите колела ще става през особено предопределена апликация. Разрастване на системата, както в София, по този начин и към други градове, с опция за създаване на веловръзка сред самите тях, е и визията на сътрудниците зад Sofia Urban Challenge.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР